Sport
2021-11-14

Bejött a papírforma

A Debreceni Egyetem alakulata magabiztosan zsebelte be a három pontot a tállyaiak ellen.

A DEAC futballistái a Tállya otthonában vendégeskedtek az NB III 17. fordulójában. Sándor Tamás legénysége esélyesként várhatta a bajnokit, hiszen a kiesés elől menekülő tállyaiakkal szemben 20 pontos előnye volt a kezdő sípszó előtt.

Ahogy arra számítani lehetett, már az elején kezünkbe vettük az irányítást. Sorra dolgoztuk ki a góllal kecsegtető lehetőségeket, végül a vezetést a tizenharmadik percben szereztük meg, ekkor Székely Dávid passzából Oliver Tochukwu köszönt be. 21 esztendős csatárunknak ez volt a hetedik találata a bajnokság mostani kiírásában. A folytatásban is mi domináltunk, az első félidő derekán Bereczki Dániel duplázta meg a fórunkat, támadónk Spitzmüller kapufája után passzolt a tállyaiak kapujába. A szünetig még akadtak helyzeteink, ám az eredmény már nem módosult, de így is jó hangulatban mehettünk az öltözőbe.

Az 58. minutumban Tochukwu helyére Bidzilya Anton érkezett a pályára, és ez a változtatás remekül sült el. A második játékrész közepén megint Székely osztott ki egy asszisztot, a támadást Bidzilya fejezte be. A hazaiak erejéből csak arra futotta, hogy némileg kozmetikáztak az eredményen, a 80. percben Kovács Norbert Imre járt túl Tóth Dániel eszén.

Együttesünk magabiztos sikerrel hozta a kötelezőt, és továbbra is a tabella harmadik helyén áll. Spitzmüllerék november 21-én a Sényőt látják vendégül a DEAC Sportcampuson. A szurkolóinknak érdemes lesz kilátogatniuk a meccsre, ugyanis a csapatunk ebben az évben utoljára lép pályára hazai környezetben a harmadosztályban.

NB III Keleti csoport 17. forduló
Tállya KSE-DEAC 1-3 (0-2)
gólszerzők: Kovács N. (80.), ill. Tochukwu (13.), Bereczki (26.), Bidzilya (65.)
 

A DEAC összeállítása: Tóth D. – Orosz (Szabó K. 28.), Virág, Soltész, Jankelic – Sándor, Sárosi, Spitzmüller (Gaczella 75.), Székely (Sidibe 75.) – Bereczki, Tochukwu (Bidzilya 58.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Peking 2022 - Vereség a csehektől, lemaradt az olimpiáról a magyar női hokiválogatott

Lóci játszik

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek