Sport
2022-02-15

Szabó Ábel: Mindent megteszünk a továbbjutásért!

A fiatal futsalos szerint a Debreceni Egyetem alakulata profitálhat abból, hogy otthon szerepelhet a megyei rangadón.

A DEAC férfi futsalcsapata a Nyírség FC ellen kezdte meg a szereplését a Magyar Kupa mostani kiírásában. Elek Gergő legénysége az NB II-es ellenfél otthonában 14-0-s győzelmet aratott január 10-én. Azt kijelenthetjük, hogy szerdán jóval nehezebb dolguk lesz Szentes-Bíró Tamáséknak, ugyanis a Berettyóújfalut látják vendégül a DESOK-ban. A továbbjutás most is egy meccsen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás jönne.

 Kiélezett mérkőzésre számítok. Ha jók az információink, a vendégek már nem számíthatnak Sidre, de ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk. Egyébként nélküle is remek futsalosok alkotják az Újfalu keretét, elég csak Rábl Jánosra, Nagy Imrére vagy Tóth Attilára gondolni, de gyakorlatilag mindenkit felsorolhatnék. Ati az előző szezonban még nálunk szerepelt, de a távozása ellenére sem szakadt meg köztünk a kapcsolat. Jó barátomnak tartom, megy közöttünk az üzengetés, de ez belefér. A mérkőzésen rá is ellenfélként tekintek, aztán a lefújás után remélem, hogy ő gratulál nekem. Természetesen profitálhatunk a hazai pályából, a csarnokunk talaja nem igazán szokott “ízleni” az ellenfeleknek. Sajnos most is lesznek hiányzóink, Vass Ottó és Harmati Tamás is sérült, Krajcsi Bence szereplése szintén kérdéses. Én sem vagyok teljesen egészséges, nekem az Achillesemmel akadnak gondjaim. Ettől függetlenül azt megígérhetem, hogy igazi csapatként fogunk küzdeni, és mindent megteszünk a továbbjutásért! – nyilatkozta Szabó Ábel.

Együttesünk szombaton Újpesten 1-1-es döntetlent játszott, vagyis pontszerzéssel kezdte a felsőházat. A remi értékét növeli, hogy foghíjas gárdával utaztunk a fővárosba.

– Örülök az eredménynek, meg nem is. A nehézségek miatt módosítottunk a taktikánkon, ezen a találkozón a zónavédekezést vettük elő, ennek köszönhetően a lila-fehérek birtokolták többet a labdát. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, ezért nem felhőtlen az örömöm. Fárasztó volt ez a bajnoki, a kulcsembereink rengeteg időt töltöttek a játéktéren. Vasárnap a regenerációra fektettünk nagy hangsúlyt, hétfőn pedig már edzés várt ránk – zárta mondandóját 21 éves játékosunk.

A DEAC-Berettyóújfalu kupameccsre elővételben a jegy.deac.hu-n lehet tikettet vásárolni. A belépéshez védettségi igazolványra van szükség, aminek az érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá. Fontos információ, hogy a járványhelyzet miatt a csarnokunkban kötelező a maszkviselés!

Magyar Kupa 3. forduló
DEAC-MVFC Berettyóújfalu
2022. 02. 16. (szerda) 18:30, DESOK

Helló Debrecen!

Valentin-napi „vakrandi” a DEENK-ben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek