Sport
2023-12-11

Ott lehetünk az olimpián!

Az esélyt megkaptuk. Pontosabban a csapat kivívta hétfőn este Göteborgban. A női kézilabda válogatott "annyi balszerencse közt, oly sok viszály után", fantasztikus 15 percet produkálva, sorsdöntő mérkőzésen verte Horvátország elitjét. Ezzel a világbajnokságon a tizedik helyet szerezte meg, ami feljogosítja Golovinékat, hogy 2024. április 11-14. között kvalifikációs tornán vegyenek részt.

Nem kellett számolgatni. Egyetlen eredmény jöhetett szóba, és ez a magyar győzelem. A horvátok viszont a továbbjutásért harcoltak. Látszott is rajtuk. Nem nagyon találtuk a fogást, az ellenszert. Pedig a két együttes játékosai ismerték egymást. A délirknél a kapus Pijevic három évig védett Fehérváron, a beálló Jezic megfordult Érden, Siófokon, Milosavljevic is barátként fogott kezet, és a többieknek sem kellett bemutatkozni. A kockásoknak indult jobban a meccs. Védekezésben nem találtuk a beálló elleni játékot - ez sajnos az egész torna alatt jellemző volt - de az átlövőik is okoztak gondot a fal előtt. Még szerencse, hogy hálóőrünk, Böde-Bíró Blanka remek napot fogott ki, így a szünetben mindössze három gól előnyt szereztek a horvátok.
 
A pihenőt követően a mieink kezdték a játékot, de hamar eladták a labdát, vagy belemenésekkel hozták helyzetbe az ellenfelet. A remény teljesen elúszni látszott a 45. percben, amikor 19-13 volt az állás a balkániak javára. És ekkor, mint egy varázsütésre minden megváltozott. Az addig sokat hibázó Klujber zseniálisan védekezett, a fiatal irányító Simon Petra fineszes volt, Debreczeni-Klivinyi legszebb napjaira emlékeztetően harcolt, Albek is megtalálta a balosakat, Böde-Bíró pedig őrületbe kergette az ellenfelet. Tizenöt perc alatt ledolgozta a hat gól hátrányt a CSAPAT és egy 10-3-as rohammal megnyerték a találkozót. A heroikus hajtás eredménye az lett, hogy mehetünk a párizsi repülő jegyekért. Már ott van a pénztárban, a becsekkolás sem tűnik megoldhatatlannak.
A kvalifikációs megmérettetésen négy együttes veszi fel a küzdelmet a mi csoportunkban. Kettő gárda mehet a Szajna partjára. Meg kell küzdenünk majd - valószínűleg - Japánnal, Kamerunnal, és egy európai, nálunk gyengébb válogatottal. A helyszín még nem eldöntött, de ez lehet Budapest, Debrecen, Győr, vagy bárhol a kontinensen, de meg kell csinálni! És meg is fogják a csajok. Idő van a hibák korrigálására, a gyakorlásra, a felkészülésre. Ha marad a hétfő esti hit, alázat, akarat, nincs miről beszélni!
 
Női kézilabda VB középdöntő Göteborg:
Magyarország - Horvátország 23-22 (8-11)
 
Weisz György

Tudományos áttörés a hüvelygomba elleni küzdelemben

The Pogues

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek