Sport
2021-08-12

Fantasztikus tornagyőzelem Kijevben!

A Debreceni Egyetem csapata két vállra fektette az esélyesebbnek vélt ellenfelet a fináléban.

Női futsalosaink a kijevi felkészülési torna csoportkörét a második helyen zárták, így bejutottak a fináléba. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai az Estrella Kupa döntőjében a kiváló játékosokkal rendelkező Leonas FSF alakulatával találkoztak. Vetélytársunknál a DEAC egykori játékosa, Mariia Vaskovets is játéklehetőséget kapott. Pár napja az ukrán csapat 6-4-re győzte le a cívisvárosiakat, ám szerdán szerencsére teljesen más végeredmény született.

Szenzációsan kezdtük a meccset: a második perc elején Fülöp Diána lódult meg a jobb oldalon, majd sarokkal passzolt Krascsenics Csillához, aki szépen lefordult a védőjéről, és a jobb alsóba lőtt. Ezt követően ugyan ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de újabb gólt ismét mi szereztük. Horváth Viktória parádés átadásának köszönhetően Fülöp előtt adódott nagy lehetőség, amivel élni is tudott. Néhány minutummal később a hazaiak egyik játékosát üresen hagytuk a hatoson belül, ezt a rövidzárlatot pedig megbüntette a házigazda. A szünet előtt Üveges Katalin a jobb oldalról végezhetett el egy szabadrúgást, játékos-edzőnk bombája a léc alatt jutott a kapuba. Sokáig nem állt 3-1 az eredményjelzőn, ugyanis Czégény Zsuzsánna kaszálta el az egyik ukránt a játékvezető szerint a hatoson belül, így jöhetett a büntető, amit Torma Lilla nem tudott hárítani.

A második játékrészt nagy elánnal kezdte a riválisunk, de nem igazán tudott rést találni a védőfalunkon. Aztán egy távoli löket sajnos megtréfálta Tormát, ezzel ismét döntetlenre álltak a felek. Erről az állásról mi mozdultunk el, hiszen egy labdaszerzés után három a kettő elleni szituációban vezethettünk támadást, melynek végén Üveges talált be, a gólpasszt Fülöp adta. Öt perccel a vége előtt a letámadásunk meghozta a gyümölcsét, Horváth Viktória centerezését követően Nagy Anikó passzolt az üres kapuba.

A lefújásig magabiztosan megőriztük az előnyünket. Együttesünk bátor játékával és remek helyzetkihasználásával teljesen megérdemelten nyerte meg a kijevi felkészülési torna döntőjét, ami óriási eredménynek számít.

Estrella Kupa-döntő
DEAC-Leonas FSF 5-3 (3-2)
A DEAC gólszerzői: Krascsenics Cs., Fülöp, Üveges (2), Nagy A.

Az ifjú zenei tehetségek platformja

5 millió 664 ezer a beoltott, 86 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek