Sport
2023-12-10

Nekik nyolc!

A nagy, össznépi bizakodásnak vége. Hetekkel ezelőtt arról szóltak kézilabdás berkekben a szakértők, hogy na most! Meg itt a lehetőség! Kiváló a sorsolásunk, meg kell ragadni! Ez utóbbi sikerült. Már ami a megragadást illeti. Maradtunk egyenlőre a helyünkön. Nem jutott a magyar női kézilabda válogatott a jelenleg zajló világbajnokság negyeddöntőjébe. Szombaton este nagyon keserű lett a svéd csepp.

Pedig jól indult. Igaz tízezer hazai, sárgába öltözött északi biztatta csendben az övéit maroknyi magyar vehemens mellett. Akartuk a sikert. Pedig az előjelek nem kedveztek. Az ellenfélnél olyan sztárjátékosok készülődtek a bemelegítésnél, mint a BL győztes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes balátlövő Jamina Roberts, a győri beálló Linn Blohm, a zseni kapus Johanna Bundsen, és az a Nathalie Hagman, aki eddig, ezen a VB-n már 22 találatig jutott.
Nálunk Golovin mester kihagyta Füzi-Tóvizit, Szemerey kapus felpolcolt lábbal ült a lelátón, a többiek rendben voltak.
 
Elindult a találkozó két moldáv bíróval úgy, hogy a 11. percben kettővel vezetett a magyar válogatott. A hazaiak futottak utánuk, meg nem is nagyon találták az ellenszert Böde-Bíró kapus bravúrjai ellen. Hét perccel az első félidő vége előtt 8-8 volt az állás, hogy aztán gyorsan lőjünk nekik hármat, sőt esély volt a differencia négyre növelésének. Ehelyett Schatzl fejbe lövi a kapust két percért, a sárgák pedig köszönik szépen, lőnek kettőt, de a duda így is magyar előnyt jelez.
Szünet után bekövetkezett amire senki nem számított. Felütötte fejét az új kór, a Montenegro-szindróma. Tizenegy perc alatt a svéd elit produkált egy 9-2-es rohamot, és ezzel el is döntötte a nyolc közé jutást. Innentől már csak rohantunk fejetlenül az eredmény után. Schatzl betlizett a szélen, a másik oldalon Győri-Lukács sem villogott, a védekezésünk csődöt mondott, a házigazdák látványos gólokkal tették fel a pontot az i-re.
 
A vereség fájó, de ez a valóság. A csapatból ezen az estén  Vámos, és az első félidei produkcióért Böde-Bíró dicsérhető. Albek öt találatán sokat ront az, hogy védekezésben úgy mentek át rajta, mint kés a vajon. Vajon, miért nem cserélt időben - nemcsak a balkezes átlövőt - a szövetségi kapitány?
Következik hétfőn Horvátország. Illene nyerni,. mert szerencsés esetben a kilencedik hely is elég lehet egy olimpiai selejtezőhöz. Nem lesz egyszerű, de képes lehet rá a válogatott. Igaz a skandináv mérkőzésen az egyik mesteredzőnk lakonikus tömörséggel jegyezte meg: más a csoda, és más a képesség.
 
Női kézilabda VB középdöntő, Göteborg
Magyarország - Svédország 22-26 (11-10)
 
Weisz György

Heti makronaptár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek