Sport
2021-01-30

DEAC - Újabb fontos meccsek

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata erdélyi túrán van. Kosarasaink Sopronba, labdarúgóink Dorogra utaznak. Kéziseink és női futsalosaink hazai pályán küzdenek a pontokért.

Jégkorong –  Vasárnapi izgalom Erdélyben
Egyelőre nehezen alakul erdélyi szereplése a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának. A mieink csütörtök este Brassóban bár megszerezték a vezetést, a hazaiak fordítottak és 3-1-re megnyerték a találkozót. Tegnap pedig Gyergyószentmiklóson 3-2-es eredménnyel maradtak alul. A folytatásban vasárnap Csíkszeredában lépnek jégre (17.30-kor kezdődik a találkozó) a hajdúságiak.

Kosárlabda – revánsot vennének Sopronban
Sorozatban négy győzelemnél tart a Debreceni Egyetem gárdája, mellyel az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokság legjobb formájában lévő együttese jelenleg. Ez a teljesítmény még akkor is dicséretes, ha ezeket a sikereket a tabella hátsó felében szerénykedő csapatok ellen érték el kosarasaink. Ezúttal Sopronba látogat együttesünk az NB I A-csoportjának 21. fordulójában. A szombaton 18 órától kezdődő összecsapáson Kovács Adrián együttese visszavághat az ősszel hazai pályán elszenvedett fájó vereségért.

Szeretnénk nekik visszavágni a hazai pályán elszenvedett vereségért, az a meccs nagyon fog hiányozni az alapszakasz végén, így egy soproni győzelemmel szeretnénk kijavítani az őszi botlásunkat. Ellenfelünk egy nagyon erős csapat, így nehéz mérkőzésre számítok, de mivel hétfőn játszottunk legutóbb, így az elmúlt hetekhez képest kicsit több időnk van felkészülni belőlük” – nyilatkozta Kovács Adrián vezetőedző.

Kézilabda – elmaradt bajnokit pótolnak
A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata idén már túl van három Ligakupa- és egy Magyar Kupa-mérkőzésen, de a bajnokság tavaszi idényében csak most kezdi meg a szereplését. Bíró Imre tanítványai szombaton 18 órakor a Békési FKC együttesét fogadják a DESOK-ban, ez a találkozó a 11. fordulóból lett áthozva.

Nem szeretek igazán arról beszélni, hogy sikerült a felkészülésünk, ezt úgyis a szezonban nyújtott teljesítményünk dönti el – kezdte a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – Mindenki szorgalmasan edzett, várjuk a bajnokságot. Van néhány mérkőzésünk, amit pótolni kell, a legtöbbnek már megvan az időpontja, még a Nyíregyháza elleni két találkozó dátuma kérdéses. Szombaton a Békéssel kezdünk, velük korábban mindig nagyon jó meccseket játszottunk, a bajnokságban és a felkészülési időszakban egyaránt. Ezúttal is erre számítok” – zárta szavait Bíró Imre.

Labdarúgás – hatpontos meccs
Megkezdődik a tavaszi idény a DEAC labdarúgócsapata számára is. A sereghajtó fekete-fehérek az első fordulóban a szintén kiesés elől menekülő Dorog otthonában vendégszerepelnek vasárnap 13 órakor. A mieinknek minden egyes pontra égető szükségük van ahhoz, hogy esélyük legyen a bennmaradásra, és a mostani összecsapáson a három pont megszerzése nagy lökést adhatna.

A két gárda aktuális helyezése miatt nyugodtan kijelenthetjük, hogy igazi hatpontos összecsapással nyitjuk az évet – hangsúlyozta a DEAC középpályása, Nagy Krisztián. – Biztos vagyok benne, hogy kemény meccs előtt állunk, ennek ellenére meg akarjuk szerezni a három pontot. Egy jó kezdés nagy lökést adhatna a folytatásra. Hogy mi lehet a győzelem kulcsa? Kellő agresszivitásra lesz szükség, kis túlzással minden párharcba úgy kell belemennünk, mint ha az életünk múlna rajta. Szerencsére sérülés sem nehezíti a dolgunkat, teljes kerettel utazhatunk Dorogra.

Futsal – kiélezett találkozó várható
A Debreceni Egyetem női futsalcsapata vasárnap 17 órakor a Tolna-Mözs együttesét fogadja az NB I-ben. A DESOK-ban rendezendő találkozón Üveges Katalinék csak a győzelmet tartják elfogadhatónak, ezzel ráadásul megtartanák vezető pozíciójukat a tabellán.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján sokan minket tartanak esélyesebbnek a győzelemre, ennek ellenére kiélezett meccsre számítok – mondta futsalosunk, Toma Lilla. – Nagyon sűrű a mezőny ebben a szezonban, még a sereghajtó Szekszárdot sem lehet félvállról venni. A tolnaiaknál jó elegyet alkotnak a fiatalok és a rutinos játékosok. Veszélyesek a kontratámadásaik, emellett a pontrúgásokkal szintén gondot okozhatnak. Ebben az idényben kétszer játszottunk velük: a szeptemberi bajnokin mindkét csapaton érződött az idény eleji forma, míg novemberben az ellenfelünk egyértelműen jobb napot fogott ki. Szeretnénk győzni, hiszen minél hamarabb be akarjuk biztosítani a helyünket a felsőházban, persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a Tolna is az első négybe igyekszik, emiatt nem feltartott kézzel lép pályára” – nyilatkozta Torma Lilla.

deac.hu

Fotó: Tóth Ádám

Értékelték Hajdú-Bihart

Hétfőn indul útjára a kölcsön

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek