Sport
2023-12-07

Ha Szenegál, az nem egál!

Ha valami kötelező volt a magyar női kézilabda válogatott számára a Montenegro elleni fiaskó után, az a Szenegál elleni győzelem volt. A helyszín ezúttal - már a közép döntőben - Göteborg városa. És hétfő estig biztos itt is maradnak a lányok. Fogadkozásból nem volt hiány, a szakvezetők szerint a letargikus hangulatot elég nehéz volt eltüntetni.

Valamit javított a negatív érzéseken, hogy közvetlenül a mieink meccse előtt Horvátország egyetlen találattal ugyan, de legyűrte Crna Gorát, ezzel valamit javultak a magyarok továbbjutási esélyei. Már a bemelegítésnél látszott, hogy a legutóbbi Afrika-bajnokságon negyedik helyen végzett szenegáliak jól képzett játékosokból állnak. Zömében a francia, illetve a román bajnokságban pallérozódnak, szövetségi kapitányuk Yacine Messaoudi pedig nem más, mint a gall elit klub, a Paris 92 trénere. 
Golovin edző felhívta a figyelmét Klujberéknak arra, hogy az afrikaiak harcosak, igaz technikailag képzettlenebbek a magyaroknál, de átlövőik óriási erővel tüzelnek mindenhonnan. Beállójuk, az egykori siófoki Hawa N' Diaye semlegesítése sem egyszerű feladat. Ez a poszt pedig nem is olyan régen okozott kellemetlenséget nekünk, hiszen a montenegrói Brnovics kilencet szórt a magyar kapuba két nappal ezelőtt.
 
Ilyen felhangokkal indult a találkozó. Aztán pillanatok, de inkább néhány perc alatt kiderült, a magyar lányok tényleg nagyon komolyan gondolták annak a bizonyos csorbának a kiköszörülését. A kilencedik percben, elsősorban a szélsők kiváló játékának köszönhetően már 9-1 volt az eredmény Vámosék javára. Csak zárójelben jegyezzük meg, a DVSC kitűnő irányítója ezúttal sokkal jobban játszott, mint az eddigi összecsapásokon.  Ekkor sem volt vele probléma, inkább az eladott labdák átlagnál magasabb száma okán merült fel a neve. A sebességből nem vettek vissza a Golovin tanítványok, így a szünetre hat gólos magyar előnnyel mehettek, igaz ismét ember hátrányban, mint tették azt legutóbb.
A második félidőben is folytatódott a magyar gólgyártás, a biztos siker egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. Mindössze az 52. percben történteket lenne jó feledni. Ekkor ugyanis a Böde-Bírót a kapuban váltó Szemerey Zsófi ütközött egy védés után Syvel. A szenegáli lövő elejtette a labdát befutás közben, majd nekiment kapusunk térdének. Szándékosságról szó sem volt, a mozdulat sikeredett szerencsétlenre. Az első diagnózisok nem sok jóval kecsegtetnek a Mosonmagyaróvár hálóőrével kapcsolatban. A mérkőzés vége egyébként biztos, tíz gólos magyar sikert hozott.
Ezzel a győzelemmel a csapat négy ponttal áll a tabellán három találkozó után. Ugyanennyi van Montenegrónak, és Svédországnak is. Utóbbiak e sorok írásakor még játszanak Kamerunnal. A legjobb nyolcba kerülésre csak akkor van esély, ha a hátralévő két derbit - a svédek, és a horvátok ellen - megnyeri a társaság. De számolgatni még akkor is kell.
 
Női kézilabda VB, középdöntő Göteborg:
Magyarország - Szenegál: 30-20 (14-8)
 
Weisz György

Futóverseny lassíthatja a forgalmat

Debrecen egyes részein nem lesz víz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek