Sport
2023-12-03

A tavalyi DEAC-os verte meg az egyetemistákat

Pedig úgy tűnt, hogy a DEAC férfi kosárlabda együttese begyűjti újabb idegenbeli sikerét Zalaegerszegen. Szükség is lett volna a pontokra, mert a debreceniek a végelszámolásnál ott akarnak lenni a tabella első harmadában. Meg az is fontos, hogy a Magyar Kupa sorsolása után is érdekelt legyen a Mandic legénység. Azt sulykolták magukban a fiúk a felkészülés alatt.

A zalaiak kezdték a játékot, pillanatok alatt elhúztak 6-0-ra. Aztán felismerte a lehetőségeket a Debrecen, és hamar felzárkóztak. A negyed felénél az elmúlt szezonban még hajdúsági centerként, a palánkok alatt birkózó Tóth Ádám lendült előre, feljavult a dunántúliak védekezése, így 16-9-re megléptek. A DEAC azonban két három pontossal felzárkózott.
A második tíz percben Edwin egalizált, Mócsán dobott egy távoli triplát, de mindezektől függetlenül, mindkét oldalon sok volt a hiba. Alig egy perccel a szünet előtt Williamson közelről talált a gyűrűbe, átvette a vezetést a vendég csapat. Sajnos nem tartott sokáig, A túloldalon Hicks bedobta a büntetőit, és ugyanezt tette Csátaljay is, így a ZTE 40-39-es vezetésénél mehettek öltözőbe a csapatok.
A harmadik etapban felváltva estek a kosarak, volt amikor a DEAC már néggyel is vezetett, köszönhetően Drenovac hármasának. Ez a differencia meg is maradt az utolsó játék részre.
Izgalmasra sikeredett a végkifejlet. A Zalaegerszeg lassította a támadásait, Hicks és Michula büntetőivel átvették a vezetést. 70-66 volt az állás, amikor Drenovac begyűrt egy duplát, majd Mócsán kívülről próbálkozott, de odaütöttek neki. A megítélt három büntit értékesítette, és ez azt jelentette, hogy vezet a Debrecen 71-70-re. Szoros lett, támadott a vendég gárda, de Tóth Ádám szerezte meg a labdát, Hicks pedig faulttal együtt elhelyezte a gyűrűben. 73-71, oda. Drenovac még próbálkozott egy triplával, de ismét jött Tóth Ádám, aki vetődve szerezte meg a játékszert az elrontott kísérlet után. És nem volt tovább. Fájó a vereség, mert benne volt a debreceni siker. Kicsit jobb koncentrációval, a két centerünk kipontozódása után is nyerni kellett volna.
 
Férfi kosárlabda "A" csoport 10. forduló:
Zalakerámia ZTE KK - DEAC 73-71 (19-17, 21-22, 13-18, 20-14)
Zalaegerszeg, 1250 néző, vezette: Czifra, Frányó, Major
 
ZTE: Hicks 20, Csátaljay 2, Keller 8, Lekunas 6/6, Ostojic 12, csere: Németh 2, Tóth 5, Mishula 11/6, Csuti 7/3
Vezetőedző: Lubomir Ruzicka
 
DEAC: Edwin 22/6, Hőgye 5/3, Drenovac 18/9, Buckles 1, Buljevic 4. csere: Ságodi, Mócsán 16/9, Williamson 5, Neuwirth.
Vezetőedző: Andjelko Mandic
 
Weisz György

Kamerun is kipipálva

Felderítő repüléseket kezd a brit légierő a túszok hollétének kiderítésére

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek