Sport
2023-01-15

Szenzációs röplabdasiker Kaposváron!

A DEAC Kaposváron játszott rangadót az Extraligában szombat este. Játékosaink ország-világ előtt bizonyíthattak, ugyanis a meccset az M4 Sport+ élőben közvetítette.

 A kaposváriaknál kezdett a nemrég leigazolt Baróti Árpád, aki eddig 42-szer szerepelt a magyar válogatottban, míg mi a legerősebb összetételünkben vágtunk neki a meccsnek.

Pontatlanul játszottak a hazaiak az elején, ebből pedig profitáltunk (1:4). Ezt követően is sokáig nálunk volt az előny, ám a somogyiak egy 5:0-s sorozattal fordítottak (17:15). Az alacsony belmagasságú csarnokkal többször meggyűlt a bajunk, de 20:20 után Tóth András és Willian vezérletével ritmust váltottunk, ennek köszönhetően megnyertük az első felvonást.

A második játszma fantasztikusan alakult! Bagics Balázs nyitásai nem igazán ízlettek Hubicskáéknak, így hamar meglógtunk (0:5). A folytatásban is hiányzott a vetélytársunkból az átütőerő, emiatt egyre jobban kinyílt az olló (7:16). A kaposvári tréner, Slobodan Prakljacic cserékkel próbálta felrázni a gárdáját, ám a változtatásokkal sem tudta megtörni a lendületünket. A hajrában Willian ászokkal jelentkezett, a játékrészt pedig Gustavo zárta le (14:25).

A harmadik szettben elég sok hibával játszottak a csapatok: a hazaiaknak a szervákkal gyűlt meg a bajuk, míg nekünk több ütésünk bizonyult pontatlannak. A megingásoknak hála szoros küzdelmet láthatott a publikum. 12:12 szerepelt az eredményjelzőn, amikor Kiss Imre két remek megoldásával ismét átvettük a vezetést. A fórunkkal jól gazdálkodtunk, Willian keze továbbra is sült, így öles léptekkel haladtunk a 3:0-s diadal felé. Szerencsére a végjátékban sem hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból. Fantasztikus győzelmet arattunk Kaposváron, ezzel pedig közel kerültünk a felsőházhoz. Az alapszakasz utolsó fordulójában a Kistextet fogadjuk, a mérkőzést jövő vasárnap rendezik a DESOK-ban.

Extraliga 13. forduló
Fino Kaposvár-DEAC 0:3 (22:25, 14:25, 19:25)

Fotó: Derencsényi István

Kiruccanás ÖKOsan – advent a tél városában

Tavasszal Budapestre érkezik a Jethro Tull

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek