Sport
2023-11-18

Saját magát okolhatja a csapat, de nincs ok pánikra

Óriási lehetőség előtt állt vasárnap délután a DVSC SCHAEFFLER kézilabda csapata. A múlt heti, bravúros, bukaresti döntetlen után otthonukban, a Hódosban is meglepetést szerettek volna okozni. És ezt az optimizmust fokozta, hogy a CSM legjobbja, sőt, a világ egyik legjobb átlövője, Cristina Neagu sérülés miatt nem játszhatott. De szintén kimaradt az irányító Omoreghi, és a francia Zaadi is.

Mindezektől függetlenül, a hazai szakvezetés óvatos optimizmussal készült a telt házas meccsre. Szilágyi Zoltán azért nem zárta ki a meglepetés lehetőségét. Az ellenfél edzője, Adrian Vasile a DEmediának csak annyit mondott, arra nem számított, hogy a BL csoportkör nyolcadik fordulójában a tabellán hátrafelé is kell tekintenie.

Két török hölgy játék vezetésével kezdődött a rangadó. És debreceni szempontból nagyon rosszul. Minden kimaradt a Lokitól, ami kimaradhatott. Töpfner két büntetőt is elront, Haggerty ziccerét fogja Eriksson, a románok pedig száguldanak. Persze ehhez az is kell, hogy a Loki szellősen védekezzen, az egy az egy ellen sem megy, mindent elveszítünk. A tizedik percben 4-0 oda, a CSM kapusa száz százalékosan véd. Petrusnak nem igazán megy a bal oldalon, bejön Vámos Mira, aki egy perc alatt lő kettőt, feljebb zárkózik a hajdúsági gárda. de ez sajnos időleges. Jovovic alig, hogy beáll, azonnal kiküldik két percre, nálunk kimarad a harmadik büntető is, száguldanak a bukarestiek, és a félidőt hat gól előnnyel zárják. Hideg zuhany.

A második játékrész két gyors DVSC góllal indul, de ez sem rázza meg az ellenfelet. Idegesek a debreceni hölgyek, Petrus kihagyja csapata negyedik büntetőjét is. Az ellenfél érzi a lehetőséget, de igazán nem tud nagyon elhúzni. Tíz perc van hátra a találkozóból, amikor négy gól a román csapat előnye. Szilágyi Zoltán időt kér. Próbálja forgatni a csapatát. Planéta átlövése sikeres, de a CSM azonnal válaszol. Nem tudunk közelebb férkőzni, eladott labdák után hagyjuk a románokat, hogy ismét ötre növeljék a különbséget. Az 53. percben 21-26. Az utolsó öt percben az ellenfél már csak arra vigyázott, nehogy valamilyen meglepetés érje őket. Evelina Eriksson mindent fog a kapuban. Így tesz Vámos Mira lövésével is, az ellentámadásból az a Stojca szerzi meg saját ötödik találatát, aki egyébként ritkán fér be Vasile csapatába. A hátralévő három percben,  hazai oldalon minden kimarad, a túloldalon pedig bemegy. A végső dudaszó azt jelentette, hogy a románok 30-23-ra  - sajnos megérdemelten - nyertek Debrecenben.

Szomorkodásra semmi ok, a Debrecen így is a BL meglepetés csapata eddig. Kicsi vigasz a vereség után, hogy a dán Odense 40-22 arányban verte a svéd Savehof csapatát. Ez fontos a Lokinak, ha meg akarja szerezni az "A" csoport hatodik helyét.

Ebben az évben már nem lesz több BL meccse Vámoséknak. Jön a VB, majd szilveszter előtt egy hazai bajnoki a Kisvárda ellen, hogy 2024. is legalább olyan sikeres legyen, mint volt az idei esztendő.

 

Női kézilabda BL "A" csoport 8. forduló:

DVSC - SCHAEFFLER - CSM Bucuresti: 23-30 (9-15)

 

Weisz György

 

A végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek