Sport
2022-05-02

Debreceniekkel világbajnok a magyar hokiválogatott

Nem akármilyen bravúrt hajtott végre a korosztályos magyar válogatott, a Svasznek Bence által irányított csapat ugyanis megnyerte a divízió 1/B-s U18-as világbajnokságot. Nem is akárhogyan, hanem veretlenül! Egy ilyen tornagyőzelem még a profiknak is becsületére válna.

Nemzeti csapatunk nagy reményekkel utazott Asiagóba, azzal a nem titkolt céllal, hogy 2016 után ismét feljutnak az A-csoportba. Ez nem ígérkezett könnyűnek, hiszen még öt válogatott pályázott a végső győzelemre. A magyar fiatalok Szlovénia ellen kezdték világbajnoki szereplésüket, a nyitómeccsen magabiztos játékkal nyertek Szlovénia ellen. Következett Lengyelország, mely gárda legyőzése sem jelentett különösebb gondot, majd a szünnapot követően Ausztria sem tudta megállítani fiataljainkat. A csoportfavorit Ukrajna elleni mérkőzés ígérkezett a legnehezebb próbatételnek, de válogatottunk ezt az akadályt is sikerrel vette.

A vb zárónapját három csapat várhatta bizakodva, a feljutásra ekkor a magyarok mellett az ukránoknak és a házigazda olaszoknak volt esélye. A végső párharcot épp Olaszországgal vívta válogatottunk, mely összecsapáson azzal a tudattal léptek jégre fiataljaink, hogy már egy pont is elég a világbajnoki címhez. A magyar ifjak viszont úgy gondolták, ha már lúd, legyen kövér, győztes meccs végén akarják átvenni az aranyérmet. Így is tettek, imponáló játékkal, 5-0-ra győzték le a házigazdákat.

Az utolsó dudaszó után repültek a botok, a kesztyűk, a sisakok, hatalmas ünneplés kezdődött a jégen, a magyarok örömhangjaitól volt hangos a jégcsarnok. Még egy nappal a torna után is felemelő érzés kimondani: Világbajnok Magyarország!

Két cívisvárosi tagja is volt a válogatottnak, az egyik a Debreceni Hoki Klub kiválósága, Mihalik Gergő, a másik pedig a DEAC kapusedzője, a DHK szakmai igazgatója, Kecskeméti Áron.

Megszakadt a veretlenségi sorozat

Jill Biden

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek