Sport
2022-07-29

Idegenben kezdi a pontvadászatot a Loki

Elrajtol az élvonal idei küzdelemsorozata, a szezonnyitón a DVSC vasárnap, a Kisvárda otthonában lép pályára.

Már nem kell sokat várniuk a hazai labdarúgás szerelmeseinek, ugyanis július utolsó hétvégéjén ismét útjára indul a labda, a legmagasabb osztályban megkezdődik a pontvadászat. A 2022-2023-as versenykiírás pénteken, a Honvéd – ZTE párharccal veszi kezdetét és vasárnap a Ferencváros – Puskás Akadémia összecsapással zárul. A hét utolsó napján a DVSC is pályára lép, mely gárda a tavalyi ezüstérmes Kisvárda otthonába látogat.

A cívisvárosi klubnál hatalmas változások történtek nyáron, új befektető érkezett, az addigi vezetést leváltották, Ike Thierry Zaengel ült az elnöki székbe, Hayk Hovakimyant nevezték ki klubigazgatónak, míg a cégvezetői feladatok ellátását Makray Balázs vette át. A felkészülést még Carrillo irányításával kezdte meg a csapat, ám egy hét elteltével már João Janeiro vezényelte az edzéseket. A keret is jelentősen átalakult, sokan távoztak, ám többen érkeztek - Major, Manrique, Dreskovics, Lagator, Romancsuk, Neofytidis, Balbarau, éppen tegnap pedig Megyeri Balázs és Sana Gomes - csatlakozott a DVSC-hez.

A Vasutas első ellenfele, a Kisvárda már meccsben van, két Európa-konferencialiga találkozón léptek pályára. Ezen párharcokat sikeresen vívta meg Török László együttese és készülhet a harmadik selejtező körre, mikoris a norvég Molde FK otthonába látogatnak. Hogy ez miként hat a vasárnapi bajnokira, nem lehet tudni, elképzelhető, a nemzetközi kupára fókuszál inkább a Várda, a szakvezető pihenteti kulcsjátékosait, ám az sem zárható ki, a legerősebb összeállításban kezdenek.

Az előző szezonban három alkalommal találkoztak a felek, a Várkerti Stadionban kétszer is nyert a Kisvárda, míg a Nagyerdei Stadionban döntetlennel ért véget a találkozó. A három meccsen négy gól született, melyekből hármat a nyírségiek szereztek, míg debreceni oldalon Varga volt eredményes. A végelszámolásnál nagy volt a különbség a két csapat között, a DVSC 20 ponttal kevesebbet szerzett, mint hétvégi ellenfele.

Most viszont egy új sorozat veszi kezdetét, bár jelenleg úgy tűnik, a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, legnagyobb esélyese a bajnoki címnek, de a többi helyért egyenlő esélyekkel szállnak harcba a csapatok. A DVSC vezetősége, tanulva elődje hibájából, alaposan megerősített a védelmet, öt új játékost igazolva a hátsó alakzatba. Ami hatalmas előrelépés az előző évekhez képest, bal bekk pozícióban ketten állnak bevetésre. Középpályára ketten érkeztek, viszont a támadó szekció még hiányos, ezt megmutatkozott a felkészülési mérkőzéseken, ám jó hír, hogy a vezetőség azon dolgozik, hogy még két csatárt szerződtessen. Cerberusok terén sem áll rosszul a csapat, a román hálóőr után Megyeri is Debrecenbe tette át székhelyét.

Mi várható a szezonnyitón? Erre nehéz megadni a választ. Az edzőmérkőzéseken látottakból nem szabad messzemenő következtetést levonni, ezen találkozóknak legfőképp az volt a célja, a játékosok megkapják a meccsterhelést. A Vers Rivne elleni találkozón azonban voltak biztató jelek, a 90 perc java részében szervezetten, fegyelmezetten futballozott a cívisvárosi gárda. Természetesen voltak hibák a játékban, de ismerve a Loki szakvezetőjének habitusát, ezeket orvosolták a héten.

Az első fordulókban nem a szép játék a legfontosabb – természetesen, ha az eredményesség azzal párosul, az csak hab a tortán - hanem a pontok gyűjtése. Egy jó kezdés nagy lökést adhat a folytatásra, bízunk abban, a DVSC sikerrel veszi az első akadályokat. A Kisvárda nem legyőzhetetlen csapat, minden esély megvan arra, hogy debreceni győzelemmel zárul a vasárnapi párharc.

NB I. 1. forduló

Kisvárda – DVSC

07.31. 15:45 Várkerti Stadion

SET Up! Edzésre fel!

Elhagytál valamit a Campuson?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek