Sport
2024-01-13

Elcsúsztak az Olajon

Akár a dobogóra is felkerülhet a DEAC férfi kosárlabda együttese, ha hazai parkettán legyőzik a Szolnokot. Így latolgattak a szurkolók egészen szombaton este hat óráig. A Debrecen két idegenbeli sikert követően, a vendégek három fiaskó, és egy edzőváltás után készülődtek. Aztán percek alatt szertefoszlott minden hajdúsági remény.

Úgy kezdődött, hogy az egyetemisták még bemelegítésnek hitték, ami a csarnokban történik. A feldobás után alig telt el két perc, az Olaj már 11-0-ra vezetett. Mandic mester toporzékolt, üvöltött, aztán lehiggadva időt kért. Használt a fejmosás, mert hirtelen nyolc egységet termeltek Drenovacék. Annyira feszült lett a légkör, hogy még a hazai tréner is berohant a pályára. Természetesen technikait kapott. A hatodik percben 8-17 lett DEAC szempontból, de elég volt a hátralévő idő, hogy a negyedet egállal zárják a fiúk.
 
A második tíz perc elején alig találtak be a küzdő felek a gyűrűbe. A 15. minutumban még mindig csak 25-25 volt az állás. Szarvas Gábor kért időt. Kintről próbálkozott együttese, és ezt nagyszerűen tették. Szinte a dudaszó pillanatában szórtak egy hármast. Emiatt a nagyszünet hat pontos Szolnok előnnyel indult.
Aztán a hosszú pihenő után egyetlen percig sem sikerült a Debrecennek előnyt kovácsolni. Rosszul védekeztek, a palánk alatt nem bírtak a centerekkel, a kinti dobások nem jöttek, odaát viszont remekeltek a kosarasok. 1,6 másodperc volt hátra ebből az etapból, amikor Lukács a saját térfeléről eresztett el egy dobást, ami óriási, csont nélküli tripla lett. A Szolnok csapata mind a három negyedben bevágott egy hármast a dudával egyidőben.
A végső összecsapás már csak erőlködés lett. Egyszer még feljöttek Mócsánék hatra, de ez csak amolyan szépségtapasz volt. A végén, teljesen megérdemelten Szarvas Gábor fiai örülhettek. Óriási esélyt hagyott ki az egyetemista csapat. Dobogó helyett most egy ideig megint középmezőny. Visszavágója lehet a találkozónak nem is olyan soká. A Magyar Kupában, a legjobb négy közé jutásért, január 24-én újra összecsap a két társaság. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el. Szolnokon!
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 16. forduló:
DEAC - Szolnoki Olaj 80-88 (21-21, 16-22, 17-22, 26-23)
 
Legjobb dobók: Drenovac 28, Buljevic 17, Edwin 13, illetve Thomas 24, Wiggins 19, Eads 15.
 
Weisz György

Az egyetem a jövő garanciája

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek