Sport
2021-07-29

Jövő héten rajtol az U19-es női kosárlabda világbajnokság

Augusztus 7. és 15. között U19-es női kosárlabda világbajnokságot rendeznek Debrecenben, a Hódos Imre rendezvénycsarnokban és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A világ legjobb korosztályos játékosait felvonultató világversenyen a magyar válogatott is pályára lép.

A 3x3-as olimpiai selejtező után újabb nívós kosárlabda torna házigazdája lesz Debrecen, ezúttal a sportág hagyományos, öt az öt elleni szakágában rendeznek U19-es világbajnokságot. Bő egy héten keresztül a világ tizenhat legjobb női nemzeti csapata küzd majd egymással a vb-címért, közte a Cziczás László vezette magyar válogatott is. A mieink július eleje óta Székesfehérváron készülnek a megmérettetésre, ahol edzőmérkőzésen Szlovénia és Németország együtteseit is sikerült legyőzniük.

-A felkészülés negyedik hetében tartunk, és azt kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok az eddig tapasztaltakkal, sikerült hullámvölgyek nélkül lehoznunk ezt az időszakot. Sok új dolgot begyakoroltunk a lányokkal, összességében ott tartunk, ahol előzetesen szerettük volna. Le a kalappal a játékosok és a stáb előtt, mindenki rengeteg munkát fektetett eddig bele, bízom benne, hogy ez a tétmérkőzéseken is ki fog majd jönni. -vélekedett az válogatott összetartásokról a szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, hogy két edzőmérkőzés és egy keretszűkítés vár még rájuk a héten.

Nemzeti csapatunk jövőhét hétfőn érkezik a torna helyszínére, mely a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség elvárásainak megfelelően buborék rendszerben kerül megrendezésre. A cívisvárosba érkező tizenhat válogatotat négyes csoportokba sorsolták, a mieink Tajvan és Argentína mellett az érmes helyezésekre is esélyesnek tartott Oroszországgal kerültek egy kvartettbe.

-Előzetesen úgy tűnik, hogy Tajvan ellen van a legnagyobb esélyünk a győzelemre, de ez egy világbajnokság, itt nem lesznek könnyű mérkőzések. Argentína két-három klasszis játékossal rendelkezik, ellenük nagyon fontos lesz, hogy fegyelmezetten betartsuk az előre megbeszélteket védekezésben, ami az oroszok ellen hatványozottan érvényes, hiszen ők már egy más szintet képviselnek. Örülök a kedvező sorsolásnak, hiszen Tajvannal kezdünk, így másik két ellenfél mérkőzését a helyszínen elemezhetjük majd ki, ami előnyt jelenthet a számunkra. -foglalta össze a csoport esélyeit Cziczás László, majd hozzátette, hogy szeretnének minél előrébb végezni a csoportban, hiszen az egyeneskieséses szakaszban az A-csoportból kapnak majd ellenfelet, ahol az előző vb két döntőse, az USA és Ausztrália mellett az Európa-bajnok Olaszország is szerepel.

Két debreceni érdekeltsége is lesz a magyar válogatottnak, ugyanis a debreceni születésű, jelenleg a Vasas Akadémiát erősítő Salamon Zsófia mellett a DEAC NBI-es férfi csapatának technikai vezetője, Tankó István látja majd el a csapatmenedzseri feladatokat. A magyar lányok a csoportmérkőzéseiket 17 óra 30 perctől játsszák majd a Hódos Imre Sportcsarnokban.

A magyarok mérkőzései:

Aug. 7. szombat, 17:30 Tajvan - Magyarország

Aug. 8. vasárnap, 17:30 Magyarország – Oroszország

Aug. 10. kedd, 17:30 Magyarország - Argentína

debrecenisportcentrum.hu

Kirepültek az odúból a Debreceni Állatkert legifjabb légi akrobatái

Debreceni egyetemisták az olimpián

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek