Sport
2023-10-31

60 másodperc Ábrók Zsolttal

Mind a hazai, mind a nemzetközi szaksajtó a DVSC SCHAEFFLER múlt szombati kézilabda meccsétől hangos. Szilágyi Zoltán tanítványai simán, már-már megalázó módon fektették két vállra a náluknál jóval esélyesebb, világ klasszisokkal tűzdelt, francia Brest gárdáját. A heuréka hangulat nem múlt el, de már másnaptól, újabb feladatokra koncentrál a Loki.

  • Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője  homlokán kisimultak a redők - ha egyáltalán voltak - és napjainkban a jövő heti, bukaresti megmérettetés lebeg a szeme előtt.
 
- Igaza van, de ne feledjük, előtte, szerdán még vendégül látjuk a Budaörs gárdáját.
 
- Azt a csapatot,amely az elmúlt bajnokságban megtréfálta a debrecenieket.
 
- Nem ebből indulunk ki, elmúlt. Bajnoki meccs lesz, és nem könnyű. Az ellenfelünk jól szerepel a mostani bajnokságban, veszélyes játékosai vannak, elég ha csak Debreczeni-Klivinyi Kingára gondolunk. Egyetlen percig sem lazíthatunk.
 
- Jól sejtem, hogy a Brest elleni siker az utóbbi évek legszebb pillanatai közé tartozik?
 
- Van benne valami. Igaz, jó régen, nyertünk kétszer is EHF kupát, de ez a mostani gárda más. Fiatalok, lelkesek,éhesek a győzelemre, és ezt be is bizonyították. Jó, tudom, a mosonmagyaróvári mérkőzés kivétel ez alól, de ne feledjük, ők a Győrt is kudarcra kényszeritették néhány hete.
 
- Meddig menetelhet a csapat?
 
-Remélem sokáig. Hat pontunk van. Ehhez mindenképpen szeretnénk begyüjteni a Savehof, és a Buducsnoszt elleni visszavágó egységeit, és még okozhatunk további meglepetéseket is.
 
- Néhány hete említette egy sajtótájékoztatón, hogy lesznek erősítések.
 
- Ez sok mindentől függ.
 
- Mondjuk a pénztől?
 
- Is. Meg attól is, ha jövőre is indulhatnánk a BL-ben, az óriási vonzerő egy külföldi sztárnak. Szerencsére a támogatóink száma növekedett. Eddig ötven vállalkozás állt mellénk, és tárgyalunk még néhánnyal. Természetesen szeretnénk itthon újra dobogón végezni, a Magyar Kupában döntőbe jutni. A hármas menetelés azonban mind fizikálisan, mind mentálisan óriási teher. Az esetleges betegségeket, sérüléseket már nem is említem. A BL-ben, a csoportból tovább akarunk jutni, ehhez megtettük az első lépéseket. Nem állunk le, ott akarunk lenni a nyolcaddöntőben!
 
A Loki kézi történelmében volt még egy hasonlóan nagy visszhangot kapott kupa találkozó. 1988/89-es KEK sorozatban a Radnicki Belgrád jutott anno a hölgyeknek. Ez is nyolcaddöntő volt. Az első összecsapás az ex Jugoszláv fővárosban, Belgrádban volt. Nyolccal kapott ki a DVSC. Egy hét múlva, a visszavágón, telt ház előtt nem sokan adták voksukat a tovább jutásra. Aztán Szilágyi Katalin vezérletével - kilenc találatig jutott - tizenhattal vertük a Radnickit.
Jugoszlávia később megszűnt. Jövő héten megyünk Bukarestbe, ahol a CSM feni a fogát Vámosékra, Neaguval, Pinteával, meg a többiekkel. És ennek a meccsnek is lesz visszavágója...
 
 
Weisz György

Lesz november 1-jén szemétszállítás

Magyar Kupa: megtehetjük az első lépést a negyeddöntő felé

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek