Sport
2023-10-26

Az újonc otthonában folytatódik a bajnokság

A Körmend elleni hazai siker után újra idegenben szerepel a DEAC kosárlabdacsapata, szombaton 19 órától az újonc NKA Universitas Pécs vendégei lesznek Mócsán Bálinték.

A legutóbbi fordulóban megszerezte második győzelmét is a Debreceni Egyetem alakulata, miután 18 pontos hátrányból fordítva végül kétvállra fektették az addig hibátlan mérleggel rendelkező EGIS Körmendet. A második félidőben mintha kicserélték volna Andjelko Mandics együttesét, a második húsz percet 47-26 arányban nyerték, így szoros végjáték után végül megérdemelt győzelmet arattak. – Egy rendkívül nehéz mérkőzés van a hátunk mögött, de összességében nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült a magunk javára fordítani az összecsapást, főleg az első félidőben mutatott borzasztó játék tükrében. A fordulás után összeszedtük a védekezésünket, melyből az is következett, hogy a támadásaink is feljavultak, és végül egy nagy hajrával meg tudtuk verni a Körmendet. -emlékezett vissza a vasiak elleni sikerre Mócsán Bálint.

Szombaton egy papíron gyengébb játékerőt képviselő csapathoz látogatnak a cívisvárosiak, ám az NKA Universitas Pécs az első négy fordulóban mutatott bátor játékával igazolta, hogy hamar felvették az A-csoport ritmusát. Eddigi mérkőzéseiken korántsem játszottak alárendelt szerepet, idegenben is teljesen vállalható vereségeket szenvedtek a Falco, a Kaposvár és a Sopron otthonában, egyetlen hazai mérkőzésüket pedig szoros végjáték után meg is tudták nyerni a Paks ellen. -Az semmit sem jelent, hogy a Pécs a feljutó csapat, már az eddigiek során is bizonyították, hogy bárkinek nehézséget tudnak okozni, a Paks ellen pedig már meg is szerezték első A-csoportos győzelmüket. Gyors játékot játszanak és agresszív egészpályás letámadás jellemzi a védekezésüket, elsősorban ezekre kell felkészülnünk. Egy nehéz idegenbeli meccsre számítok, de természetesen győzni megyünk Pécsre. -zárta szavait a DEAC csapatkapitánya.

Ötletből többlet – az Okuláré továbbszáguld

Meghosszabbítja popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek