Sport
2021-09-20

Búcsú a kupától

A szombati 19-8-as vereséget követően vasárnap is a BVSC bizonyult jobbnak a Magyar Kupa első körében. A fővárosiak ezúttal 23-9-re nyertek, és kettős győzelemmel jutottak tovább a sorozat következő körébe.

A debreceniek nem a legerősebb keretükkel érkeztek a mérkőzésre, hiszen Fülöp Bence, Macsi Martin és Korbán Richárd is a lelátóról szemlélte a meccset. A találkozóra védettségi igazolvánnyal ingyenes volt a belépés, talán éppen ezért szép számú közönség látogatott ki a Debreceni Sportuszodába, fantasztikus hangulatot teremtve a kupapárharc visszavágójára. Legnagyobb örömükre sokáig nem is kellett várni az első hazai gólra, hiszen Zsilák László már az első percben bevette a zuglóiak kapuját. Ellenfelünk aztán hamar jelezte, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét és gyors egymásutánban négyet rámolt be a debreceni kapuba. Persze a mieinket sem kellett félteni, csapatunk Macsi Patrik és Török Béla vezetésével felzárkózott, 11 másodperccel a negyed vége előtt pedig ki is egyenlített. 5-5 volt az állás nyolc perc után – egy-egy gyengébb találkozón ez akár végeredménynek is beillett volna.

A második negyedben sajnos alábbhagyott a DVSE-Mastergood lendülete, nem úgy a fővárosiaké. Öt és fél percet kellett várni az első – és mint utóbb kiderült, egyetlen – hazai találatra, ekkor Macsi Patrik volt eredményes előnyből. (6-12) 

 

(Macsi Patrik öt góllal volt a mezőny legeredményesebb játékosa. Fotó: Nagy Anita)

A harmadik negyedben is egy gólra futotta a debreceniek erejéből, igaz, ekkor már a fiatalok is folyamatosan a vízben voltak és bátran felvették a kesztyűt a BVSC tapasztalt játékosaival. Másfél perc elteltével Bodoróczki Tamás harcolt ki büntetőt, melyet Macsi Patrik váltott gólra. (7-17) 

(Fedac Dominic Zsolt az első gólját szerezte meg a felnőttek között. Fotó: Nagy Anita)

A záró felvonásra érkezett Molnár Lehel a kapuba, aki rögtön egy szép védéssel vétette észre magát. Nem sokkal később Török Béla lőtt bődületes bombagólt jó kilenc méterről Györke kapujába, majd érkezett a mindössze 16 éves Fedac Dominic Zsolt, aki olyan könnyedén lőtte ki a hosszú sarkot, hogy azt talán még a vendég kispadnál is megtapsolták. A BVSC győzött 23-9-re, így a tavalyi bajnokság negyedik helyezettje kettős győzelemmel jutott tovább a második körbe.

Süveges Máté vezetőedző nyilatkozata:
„Ez a két meccs leginkább arra volt jó, hogy megtapasztalhattuk, milyen is a tempót diktál egy olyan együttes, amely az élbolyban található. Annyi pozitívum volt a párharcban, hogy sok fiatalnak tudtam lehetőséget adni. Emellett sajnos sok hibával játszottunk, ezeket mindenképp ki kell javítanunk a jövőhéten.”

Török Béla nyilatkozata:
„Szerintem pályafutásom legrövidebb kupaszereplésén vagyok túl. Tudtuk, hogy a BVSC jóval esélyesebb nálunk, de ennyire nem szabadott volna rosszul játszanunk. Ezt a hétvégét gyorsan el kell felejteni és mostantól a Pécs elleni hazai bajnokira koncentrálni, ahol kötelező a győzelem.”

Férfi BENU Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Debreceni VSE-BVSC-Zugló 9-23 (5-5, 1-7, 1-5, 2-6)
Gólszerzők: Macsi P. 5, Török 2, Zsilák, Fedac, ill. Csapó 4, Gyárfás 4, Kovács P. 3, Irmes P. 3, Tátrai 3, Nagy M. 2, Batizi 2, Ágh, Szabó II B.

Folytatás jövőhét szombaton a Pécs ellen. Hajrá DVSE!

 

Forrás: dvse.hu

Kétnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek