Sport
2023-10-25

Rövid pálya, de hosszú távra terveznek

Egy hét múlva kezdődik a Debreceni Sportuszodában a 19. Rövidpályás Úszó Országos bajnokság. A sportág vezetői, Papp László polgármester, és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum kft. ügyvezetője ismertette az előkészületeket.

Dr. Papp László, a város első embere elmondta, nagy öröm Debrecennek, hogy ismét vendégül láthatják a vizes sport hazai legjobbjait. Abban az iskola városban - tette hozzá -, ahol a sportolók jól érzik magukat, az infrastruktúra is egyedülálló, méltán várja mindenki a színvonalas küzdelmeket. Erre lesz is lehetőség november 1. és 4. között. 45 klub, háromszáz versenyzője ugrik majd a medencébe, köztük öt DSI sportolóval, élükön Senánszky Petrával. Ez is mutatja - mondta a polgármester -, hogy nem véletlenül esik egyre többször szó, az uszoda bővítéséről.
 
Talán hamarosan hozzá is kezdhetünk, fejezte be mondandóját.
 
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kiválónak tartja a kapcsolatot Debrecennel.
- A város a legfontosabb stratégiai  partnerünk, az eddigi eredmények csak fokozzák a bizalmat. Remélhetően így lesz ez a most következő négy napban is. Annak külön örülök - mondta az elnök -, hogy Debrecenben is elindult az Úszó Nemzet Program. Ezzel együtt, az olimpia előtti évben nagyon fontos felmérni, hol tartanak úszóink, válogatottjaink a felkészülésben.
 
Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is hasonlóan vélekedett. Fontos lesz ez az országos bajnokság. A rövidpályás EB előtt eldőlhet, kik lesznek a keret tagjai.
 
A rendezők nevében Becsky András - aki a Magyar Úszó Szövetség alelnöke is - biztos benne, hogy a világ klasszisaival zsúfolt mezőny izgalmas napokat tartogat majd a látogatók számára is. 2007. óta szoros a kapcsolat a szövetséggel, ez a nyolcadik országos bajnokság már, közölte. Az Úszó Nemzet Programban 1250 gyerek vesz részt, a DSI-nek hetven igazolt versenyzője van. Debrecenben továbbra is prioritást élveznek a világ versenyek. Az elmúlt húsz évben, negyven hasonló esemény volt, ismertette a Sportcentrum ügyvezetője.
 
Weisz György

Díjazott nyelvészeti publikáció

Újabb idegenbeli feladat előtt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek