Sport
2023-10-13

A bravúr után az újoncot fogadják

Mándi Norbert vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem veheti félvállról következő ellenlábasát.

A Budai Farkasok otthonában aratott bravúros győzelem után a DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton 18 órától a Rákosmentét látja vendégül a DESOK-ban. Ellenfelünk az előző idényben még az NB II-ben állt rajthoz, ettől függetlenül nem szabad lebecsülni. Érdekesség a fővárosi együttessel kapcsolatban, hogy Őze Beáta személyében női vezetőedző irányítja.

– A Rákosmentében remek elegyet alkotnak a fiatal és a rutinos játékosok. A keret több tagja a legutóbbi szezonban még a PLER gárdájában szerepelt. Vetélytársunk agresszívan és gyorsan kézilabdázik, így biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz. Ha a feszes védekezés mellett jól teljesítenek a kapusaink, elöl pedig megismételjük az utóbbi meccseken tapasztalható kreatív támadásokat, akkor reális esélyt látok a győzelemre – nyilatkozta Mándi Norbert.

Önbizalomtól duzzadva várhatjuk az ütközetet, mivel a múlt héten a Budai Farkasok csarnokában értékes két pontot szereztünk. Ezen az összecsapáson Pethő Ákos parádés teljesítményt nyújtott, tizenegy góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

– Ákos vezérszerepet tölt be a csapatban, ez pedig fekszik neki. Ő a meghosszabbított kezünk a pályán, amit kérünk tőle, azt teljesíti. Mellette Tóth Máté, Kathi Péter és István Péter produkcióját szintén ki lehet emelni. A Mezőkövesd elleni bosszantó döntetlent követően kicsit foglalkozni kellett a fiúk lelkével. Úgy fest, az a remi felrázta a társaságot. A Budai Farkasokkal vívott összecsapáson végig hittem a bravúrban, mivel éreztem a srácokban az erőt. A végén a hazaiak megnyitották a védőfalukat, de ez sem okozott problémát. A lefújás után kisebb ünneplést megengedtük maguknak, ám helyén kell kezelni a sikert. Amennyiben állandósítjuk ezt a formát, felülmúlhatjuk az előző szezonban elért hatodik helyet, de persze sok idő van még a bajnokság végéig – hangsúlyozta a vezetőedző.

NB I/B 7. forduló
DEAC-Rákosmente
2023. 10. 14. (szombat) 18.00, DESOK

Török építőipari óriással kötött megállapodást az UD youMED

Jó rajtot vennének a bajnokságban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek