Sport
2023-09-19

„Nyílzápor” Európában: Budapest a PDC European Tour következő állomása

Budapestre érkeznek a világ legjobb dartsosai: szeptember 22. és 24. között rendezik meg az MVM Dome-ban a PDC European Tour magyarországi állomását, a Hungarian Darts Trophyt. A versenyen a világ legjobbjai mellett magyaroknak is szurkolhatunk!

A sportág felemelkedése

darts eredmények évről évre egyre több embert érdekelnek. Míg eleinte csak a december végén kezdődő, január elején befejeződő PDC világbajnokság vonzotta a rajongókat, addig napjainkra kiszélesedett a nézhető események listája, amelyek közül az egyik leginkább jegyzett sorozat a PDC European Tour. Ez a Professional Darts Corporation által 2012 óta szervezett versengés egész évben tart, 2023-ban a februári Baltic Sea Darts Opennel indult, és majd az októberi German Darts Championshippel zárul a tizenhárom versenyből álló sorozat. Az egyes állomások összdíjazása 175 ezer angol font (több mint 78 millió forint), ebből az aktuális győztes 30 ezer fontot kap. Ennek a sorozatnak a részeként érkeznek szeptember 22. és 24. között hazánkba a világ legjobbjai, hogy részt vegyenek a Hungarian Darts Trophyn.

Mit tudhatunk a III. Hungarian Darts Trophyról?

Várhatóan itt lesz a világranglista legjobb 16 játékosának többsége, hiszen nincs most ennél rangosabb verseny a világon – az előzetes jelentkezések alapján nyolc világbajnok is megméreti magát. Kik ők? Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Rob Cross, Scott Waites, Scott Mitchell és Stephen Bunting. Közülük a walesi Price nyerte a 2021-es magyar tornát, míg a 2022-esen az angol Joe Cullen bizonyult a legjobbnak.

Az eseményen a házigazda jogán magyar sportolók is lehetőséget kapnak a 48-as mezőnyben, szám szerint négyen: a legjobb magyar, Kovács Patrik alanyi jogon, a világranglistán való szereplésével kvalifikálta magát, míg Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály a hazai selejtezőn tette meg ugyanezt. Nem túlzás azt mondani, hogy ha bármelyikük nyer akár egy meccset is, akkor extázisba jön majd az MVM Dome amúgy is lelkes, többségében jelmezekbe öltözött, várhatóan rekordszámú közönsége. Ha már a szurkolói részvétel: eredetileg tavalyhoz hasonlóan a BOK Sportcsarnokban lett volna a verseny, ám annyian szeretnének jegyhez jutni, hogy áttették azt a nagyobb MVM Dome-ba.

Milyen lesz a lebonyolítás?

Szeptember 22-én, pénteken az alacsonyabban jegyzett dartsjátékosok állnak asztalhoz, hogy aztán másnap, azaz szombaton a legjobbak is bekapcsolódjanak a kieséses versengésbe. A legizgalmasabb meccseket természetesen vasárnap rendezik, ekkor dől el a győztes kiléte is.

A versenyt nem közvetítik a televízióban, így a meccseket a helyszínen, valamint a PDC előfizetéses szolgáltatásán keresztül online lehet megnézni. A Hungarian Darts Trophy a PDC European Tour idei utolsó előtti állomása, ami azért is fontos, mert itt lehet még javítani az összképen, azaz bekerülni a legjobb 32 közé összesítésben. Hogy ez miért fontos?  Mert csak a European Tour legjobb 32 versenyzője vehet részt majd a dortmundi Európa-bajnokságon. Indulhat tehát a budapesti nyílzápor!

Házi bodzaszirup

Megkezdődtek az iskolaegészségügyi szűrővizsgálatok Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek