Sport
2022-06-17

Csodák pedig vannak!

Ismét futball-lázban ég az ország, a magyar válogatott sikert-sikerre halmoz, oda-vissza legyőztük Angliát, pontot vettünk el Németországtól.

Ha ránézünk a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjának táblázatára – melyet halálcsoportnak is neveznek – azt láthatjuk, Magyarország áll az élen. Azt nyugodtan kijelenthetjük, arra még a legvérmesebb szurkolók sem számítottak, hogy válogatottunk négy fordulót követően megelőzi Németországot, Olaszországot és Angliát. A sorozat megkezdése előtt mindannyian abban reménykedtünk,

Marco Rossi legénysége egy-egy pontot elcsen majd riválisaitól. Az egy-kettőből végül hét lett, erre mondhatnánk, hogy csoda, de akik látták a mérkőzéseket, azok tudják, teljesen megérdemelten gyűjtötte be az egységeket nemzeti csapatunk.

A futballvilág igencsak felkapta a fejét a magyar válogatott teljesítményére, a biztos kiesőnek titulált csapatunk vezeti a mezőnyt. Ez szerencse lenne? A válasz egyértelműen nem! Természetesen-egy-egy győzelemhez elengedhetetlen a szerencse faktor, ám válogatottunk esetében nem Fortuna kellette a sikerhez.

Marco Rossi kiváló munkát végzett, megtalálva azt a taktikát, mely eredményre vezetett, kellőképpen tudja motiválni a játékosokat.

Kialakult egy egységes csapat, mely gárda nem csak szívét-lelkét teszi ki a pályára, hanem tudatosan, legtöbbször szemre tetszetősen futballozik. Fizikálisan is fel tudják venni a versenyt ellenfeleikkel, erre jó példa az angolok és németek elleni mérkőzés. A játékosok tudják, milyen felelősséggel jár a címeres mez viselése, méltóképp képviselik Magyarországot a zöld gyepen, mi pedig büszkék lehetünk rájuk. Nem szabad megfeledkezni a magyar szurkolótáborról sem, a sikernek a drukkerek is részesei.

Vezetjük tehát a csoportot, azonban még két forduló hátra van, nem biztos, hogy válogatottunk az élen is zárja a sorozatot. De az biztos, számolni kell nemzeti csapatunkkal, a hátralévő két játéknapon mind az olaszoknak, mind a németeknek fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt. Jó érzés azt leírni, Magyarország ismét felkerült az európai futball térképére.

Ria, ria, Hungária!

Fotó: mlsz.hu

Gyermekirodalomról felnőtteknek

Folytatódik a Bethlen utca és az Egyetem sugárút kapacitásnövelő beavatkozása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek