Sport
2023-10-08

Döntetlennel zárt a Loki a Fradi otthonában

Kétgólos hátrányát ledolgozta a Fradi otthonában a DVSC és elhozott egy pontot vasárnap este a Groupama Arénából.

Az elmúlt hetekben elmaradtak a sikerek, Srdjan Blagojevic alakulata zsinórban három vereséget könyvelhetett el. A piros-fehérek így a táblázat éléről visszacsúsztak a 7. helyre. A 9. fordulóban sem a Vasutas mellett szólt a papírforma, ugyanis a címvédő Ferencváros otthonába látogattak. De jó emlékeink lehettek az Üllő útról, hiszen az előző szezon harmadik körében 3-1-re nyert a Groupama Arénában a debreceni gárda.

Blagojevic, szokásához híven, ismét átalakította csapatát, leginkább a védelmet, jobboldalt Baranyai kapott lehetőséget, míg Kusnyír a tengelybe került. A középpálya két szélén ezúttal Vajdának és Dominguesnek szavazott bizalmat a Loki szakvezetője. A debreceni drukkerek bizakodva várták az összecsapást, sokan keltek útra, hogy a vendégszektorból buzdítsák kedvenceiket.

Farkas Ádám jelére Zachariassen lábáról indult útjára a labda és vezethette az első támadást a Ferencváros, mely attakot góllal is zárt le: Varga Barnabás csúsztatta meg fejjel a labdát, Ferenczi rosszul találta el a játékszert, Marquinhos köszönte és 12 méterről a kimozduló Megyeri fölött a hálóba bólintott (1-0). A zöld-fehérek diktálták az iramot, érvényesítették akaratukat, birtokolták többet a labdát, próbálták megbontani a debreceni védelmet. A tiszta fekete szerelésben játszó vendégek is próbálkoztak támadásépítésekkel, ám ezen attakok elhaltak a hazai térfél közepén. Közeledve az első negyedórához, kiegyenlítődött a játék, felváltva támadtak a felek, ám helyzeteket nem lehetett feljegyezni. Nem úgy a 17. percben mikor Abu Fani vette célba a kaput 19 méterről, de Megyeri vetődve szögletre tolta a jobb alsóba tartó labdát. A sarokrúgás után azonban megduplázta előnyét a fővárosi gárda: Varga csúsztatása után Loncar fejéről felpattant a labda, Megyeri épp Mmaee fejére ütötte a játékszert, aki a léc alá bólintott (2-0). Romanchuk szépíthetett volna a 26. percben, életerős lökete azonban, ha kevéssel is, de célt tévesztett. Nem sokra rá Bárány törhetett volna kapura ám Wingo beérte a Loki támadóját és mentett az utolsó pillanatban a tizenhatos előtt. Kétgólos előnye birtokában nyugodtan futballozhattak a fővárosiak, nem őket sürgette az idő. A Vasutas próbált ugyan visszajönni a meccsbe, de helyzetig sem jutottak Dzsudzsákék, Dibusznak bő félóra után sem kellett számot adnia tudásából. A 38. percben viszont bravúrra volt szüksége: Dzsudzsák szabadrúgása szélen Ferenczit találta meg, aki egyből centerezett, középen Bárány piszkált az ötösön belül a labdába de a Fradi hálóőre hárított. Mezőnyjátékkal teltek az utolsó percek, majd a hosszabbításban szépített a DVSC: Ferenczi beadását a hosszúról Domingues fejelte középre, a labda Vajda elé került, aki az ötösről a kapu közepébe bombázott (2-1). Ezzel a találattal a félidő vége előtt visszajött a meccsbe a Debrecen.

A Loki szakvezetője két helyen változtatott szünetben a kezdőn, Vajda helyett Szécsit küldte pályára a folytatásban, míg Baranyait Bévárdi váltotta. Dibusz bravúrral indult a második félidő, a Fradi cerberusának Loncar lövésénél kellett figyelnie. Aktívabban kezdett a Lokomotív, védekezni kényszerült az első percekben a Ferencváros. Az 56. percben Megyerinek is bravúrra volt szüksége, hogy kipiszkálja a jobb alsóból a Kusnyíron megpattanó labdát, majd Botka lövését tolta szögletre. Megélénkült a mérkőzés, a csapatok nagyobb iramot diktáltak mint az első félidőben, ezáltal eseménydúsabbá vált a párharc. A 64. percben talpon volt a debreceni tábor: Domingues tört a tizenhatoson belülre, majd tolt egyet a labdán és tüzelt a kapu bal oldalába (2-2), nyílttá téve ezzel a mérkőzést. Varga Barnabás juttathatta volna ismét előnyhöz övéit, de lövése elakadt a kapujából tökéletes ütemben kimozduló Megyeriben. A másik oldalon előbb Szécsi, majd Loncar veszélyeztetett, de egyik játékos sem találta el a kaput. A 74. percben Zachariassen fejéről a hálóba került a labda, ám les címén a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mely ítéletet a VAR szobában ülők is megerősítettek. Közeledve a mérkőzés hajrájához pörögtek az események, nagy erőket mozgósítottak a csapatok, hogy eldöntsék maguk javára a párharcot. Mindkét oldalon adódtak lehetőség, ám az ötperces hosszabbításban már nem változott a gólok száma, így a csapatok megosztoztak a pontokon. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 95. percben Lisztest kiállította a játékvezető.

Labdarúgó NB I 9. forduló

Ferencváros – DVSC: 2-2 (2-1)

FTC: Dibusz – Ramirez, Mmaee (Cissé 46′), Wingo, Makreckis (Botka 46′) – Sigér, Abu Fani, Romdhan (Pesic 70′), Marquinhos (Lisztes 70′) – Zachariassen (Owusu 82′), Varga

Vezetőedző: Dejan Stankovic

DVSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi 46′), Romanchuk, Kusnyír, Ferenczi – Loncar, Ojediran – Domingues (Kyziridis 81′), Dzsudzsák (Tuboly 90′), Vajda (Szécsi 46′) – Bárány (Majdevac 72′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Marquinhos 1’, MMaee 18’ ill. Vajda 45+4, Domingues 64′

Kiállítva: Lisztes 95′

Fotó: Török Attila/NSO

debsport.com

Novemberben átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek