Sport
2021-05-04

Rutinos ukrán játékosokkal erősítettek a gladiátorok

Hárman a Nyíregyháza Tigerstől érkeztek, egy ember pedig a Miskolc American Football Teamtől jött a DEAC Gladiatorshöz kölcsönbe.

Vezéráldozatokkal ugyan, de győzelemmel kezdte az idényt a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata. A sikerélménynek köszönhetően az edzések is egyre jobb hangulatban telnek, hiszen megvan a kellő lendület és magabiztosság a folytatáshoz.

Azonban a DEAC Gladiators egyre erősebbé váló kerete még jobban izmosodik. A cívisvárosiak ugyanis négy ukrán játékost vettek kölcsön. Roman Boguslavskyi (futó), Ivan Gorvat (linebacker), és Vitaly Melnyk (támadófal) a Nyíregyháza Tigersszel volt szerződéses viszonyban, így ők a szabolcsiaktól kerülnek a DEAC-hoz, míg a magyar állampolgársággal is rendelkező Pawel Lesiv (futó) a Miskolc American Football Teamtől érkezett a gladiátorokhoz.

Mind a négy játékos korábban a Miskolc Steelerszel magyar bajnokságot nyert még 2016-ban, viszont a tigrisekkel is sok nagy sikert éltek meg nemcsak az első osztályban. Ezen kívül az Uzhhorod Lumberjackszel többszörös ukrán bajnokoknak mondhatják el magukat, de nemzetközi rutinnal is rendelkeznek, ugyanis a szlovák Nagytapolcsánnyal Közép-Európai Interliga döntőben is szerepeltek.

Roman Boguslavskyi és Pawel Lesiv egymás ellentétje. Míg az előbbi inkább apróbb termetű, de gyors és mozgékony, addig utóbbi egy igazi bulldózer a pályán, akit csak több ember közreműködésével lehet megállítani. Vitaly Melnyk sem a kisebb termetű emberek közé tartozik. Több magyar irányító többek között neki is köszönheti azt, hogy volt idő a passzolásra. A defenseben pedig Ivan Gorvat izmos és gyors. Egyértelműen az irányítók és a futók réme, amelyet kemény szereléseivel rendre bizonyít.

Mind a négyen pályára léphetnek a május 9-i Dabas Sparks – DEAC Gladiators összecsapáson.

Makranczi László

Ma van a Tűzoltónap

Az üzletek döntő többségében rendben találtak mindent

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek