Sport
2023-09-29

DEAC-bronz a szlovák frizbibajnokságon

A DEAC frizbicsapata a szlovák bajnokságban indulva szerzett bronzérmet. A hétvégén a hazai ligában jönnek sorsdöntő mérkőzések.

A DEAC FreeBees a hazai frizbibajnokság mellett meghívást kapott a szlovák küzdelemsorozatba is. A verseny kétnapos torna keretében zajlott Pozsonyban a szeptember 23-24. hétévégén. A nyolc csapat részvételével zajló eseményen a DEAC hat mérkőzésből ötöt megnyert, és csak a későbbi győztes Iron Horse csapatától kapott ki a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A versenyen szerzett tapasztalatokról Gombos Szabolcs csapatkapitány számolt be.

– A szlovákok bajnoki rendszere eltér a miénktől. Náluk kuparendszerben dől el a bajnoki cím sorsa, és egy hétévégén több mérkőzést lejátszva alakul ki a végeredmény, míg nálunk több hónapon át zajló heti fordulókból tevődik össze. A meghívásnak nagyon örültünk, egyrészt mert ez egyfajta elismerése annak, hogy méltó ellenfélnek tekintenek minket a szomszédaink, másrészt mert mindig különleges élmény külföldön pályára lépni. Ráadásul a szlovák frizbicsapatok játékszelleme igazán példaértékű, nagyon jól ötvözik az eredményre törekvést és a fair játékot. A tornára vendégjátékosokkal kiegészülve érkeztünk. A budapesti testvércsapatunk, a LOL Ultimate Team néhány játékosa csatlakozott hozzánk, amire szükség is volt, mert a két nap alatt hat darab hetvenperces mérkőzést játszottunk. A csoportmeccseket magabiztosan nyertük, majd a negyeddöntőt is hoztuk, viszont az elődöntőben kapott ellenfél erősebb volt nálunk, s ők később a tornát is megnyerték. Mi pedig a harmadik hellyel vigasztalódtunk, de valójában szomorkodásról szó sem volt, hisz mindegyik mérkőzésen sikerült kihozni magunkból a maximumot. Az előttünk álló hétvégén pedig már a magyar bajnokságban folytatjuk. Szombaton és vasárnap is hazai környezetben lépünk pályára. Izgalmas mérkőzések lesznek, mert a SZESE a nyomunkban liheg a tabellán, az OUT pedig egy ponttal van előttünk. Mindkét csapattal júniusban játszottuk az idegenbeli meccseket, és mindkét mérkőzést szoros küzdelemben nyertük meg. Reméljük, most sem lesz ez másként, és két olyan mérkőzést látnak majd a debreceni szurkolók, amelyen egyenlő erők mérik össze tudásukat, miközben a Spirit of the Game szellemisége lengi körül a pályát – összegzett Gombos Szabolcs.

A meccsekre az Oláh Gábor utcai sporttelepen kerül majd sor. Szombaton 14 órakor, vasárnap 16 órakor kezdődik a mérkőzés. A belépés ingyenes, a hazai csapat minden érdeklődőt szeretettel vár.

A szlovák nemzeti bajnokság végeredménye:

  1. Iron Horse (Szlovákia)
  2. Outsiterz Ultimate Frisbee Team (Szlovákia)
  3. DEAC FreeBees (Magyarország)
  4. Kus Plastu – Senický ultimate frisbee team (Szlovákia)
  5. U.F.O. Špačince – Ultimate Frisbee Team (Szlovákia)
  6. North Side Turzovka Ultimate Frisbee Team (Szlovákia)
  7. Discredit (Szlovákia)
  8. CENADA (Szlovákia)

 

Útfelújítási munkák a Segner téren

Fogvatartottat bántalmazó börtönőröket vettek őrizetbe

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek