Sport
2020-11-26

Maradona halálának napján is élt a foci: nyert a Loki

Továbbra is őrzi hibátlan hazai mérlegét a DVSC a Merkantil Bank Ligában, miután szerdán 4-1-re legyőzte a Szentlőrincet.

A gyász érzése határozta meg a mérkőzés előtti perceket: nem sokkal a kezdés előtt jött a megrázó hír, miszerint 60 éves korában meghalt minden idők talán legnagyobb futballistája, Diego Maradona. Maga a mérkőzés is gyászszünettel kezdődött, mégpedig a nemrég 79 évesen elhunyt volt DVSC-pályaedző, Tomes János emlékére.

A futball persze örök, a show pedig megy tovább, zárt kapuk mögött, fagypont körüli hőmérsékleti viszonyok mellett lejátszották a DVSC-Szentlőrinc bajnokit is. A Loki esélyeshez méltón kezdett, Dzsudzsák Balázs már a 3. percben egy sistergős bombával jelentkezett, de a kapus védeni tudott. Az ügyesen játszó vendégek igyekeztek lassítani a Lokomotívot, de ez csak a 20. percig sikerült, akkor Dzsudzsák bal oldali beadása után Szatmári 7 méterről fejelt a kapuba (1-0).

Három perc múlva már jött is a következő debreceni gól, némi kavarodás után Pávkovics lőtt 12 méterről a jobb sarokba (2-0). A lényegi kérdések ezzel eldőlni látszottak, rossz hír volt azonban, hogy a 35. percben Pintér Ádám megsérült, a helyére Sós Bence állt be. Az első félidőben több gól már nem esett, annál inkább a második elején.

A Loki már a 48. percben növelte előnyét, Szécsi remek beadása után Sós fejelt a rövid sarokba (3-0), majd maga Szécsi is betalált, de les miatt a bíró nem adta meg. Ezután némi mezőnyjáték következett, ezt követően pedig sok csere.

A végjátékban szépített a Szentlőrinc, a 79. percben a csereként beállt Sili lőtt szépen a sarokba (3-1), erre 5 minutummal a vége előtt Tischler válaszolt, miután szépen kihasznált egy ziccert (4-1). A Nagyerdei Stadionban továbbra is 100 százalékos a listavezető DVSC, folytatás vasárnap Szombathelyen.

Merkantil Bank Liga, 18. forduló.

DVSC-Szentlőrinc 4-1 (2-0).

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szigetvári.

DVSC: Gróf – Kinyik (Lakatos, 71.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Dzsudzsák (Haris, 63.), Bódi, Baráth (Talpalló, 63.), Pintér (Sós, 39.) – Szécsi, Bévárdi (Tischler, 71.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szentlőrinc: Slakta – Kapronczai, Hleba (Lehoczky, 46.), Harsányi (Sili, 46.), Kondor (Nikic, 63.), Keresztes, Kovács D., Havas (Dullo, 46.), Molnár R., Forgács, Cenaj (Törőcsik, 75.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gól: Szatmári (20.), Pávkovics (23.), Sós (48.), Tischler (85.), illetve Sili (79.).

Sárga lap: Pávkovics (42.), illetve Lehoczky (69.).

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Az volt a célunk, hogy a csákvári döntetlen után javítsunk, ez sikerült is. Jól kezdtünk, végig irányítottuk a játékot, szép találatokat szereztünk. A bekapott gólért nagy kár, abban a szituációban nem figyeltünk eléggé.

Marián Sluka: Gratulálok a Debrecennek. Felkészültünk a hazaiak játékából, egy ideig működött is a taktika, de sajnos két pontrúgásból is gólt kaptunk. Ezután a DVSC már okosan lehozta a meccset. Hiányérzetem van a túl sok kapott gól miatt.

 

Forrás/kép: dvsc.hu

Csökken a karácsonyi édességek forgalma

Több mint 300 vállalat jelentkezett a beruházásokat támogató újabb kiírásra

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek