Sport
2023-09-24

Megszakadt a jó sorozat

A DEAC hiába volt fölényben a második játékrészben, nem tudta eltüntetni a hátrányát.

Az előző öt fordulót veretlen mutatóval záró DEAC labdarúgócsapata a bajnokság idei kiírásában még nyeretlen Tiszafüredet látta vendégül vasárnap délután. A két gárda formáját látva sokan azt gondolták, hogy Urbin Péter legénysége megszerzi a három pontot, ám sajnos nem ez történt.

Aktívabban indítottuk az összecsapást, az elején főleg pontrúgásokból próbáltunk veszélyt teremteni, ám Tajti Bencének bravúrt nem kellett bemutatnia. Aztán a tizenegyedik percben Tochukwu az ötösről tüzelt, a próbálkozást a vendégek kapusa szögletre ütötte. Nem sokkal később egy szögletet követően Soltész előtt adódott nagy lehetőség, de csapatkapitányunk nem találta el a kaput. A 22. minutumban Fülöp Krisztián dolgoztatta meg Tóth Dánielt, aki szép védéssel jelentkezett. A 31. percben megszületett a találkozó első találata: Oláh Norbert szabadrúgását nem tudta megfogni Tóth, majd a kipattanó utáni kavarodás végén a labda a gólvonalon túlra jutott. Az előnye ellenére a Tiszafüred nem csak a védekezésre összpontosított, ez pedig meghozta a gyümölcsét, ugyanis ezúttal Nagy Zsolt András vágott be egy lecsorgót. A szünetig újabb gólt már nem láthattak a szurkolók, vagyis nehéz helyzetből várhattuk a folytatást.

A második játékrészben többet birtokoltuk a játékszert, ám ez meddő fölénynek bizonyult, mivel nem igazán akadt esélyünk a gólszerzésre. A vendégek az előnyük birtokában a biztonságra törekedtek, bár erre számítani lehetett. A félidő derekán Korhut Mihály faraghatott volna a hátrányon, de Tajti nyerte kettejük párharcát. A folytatásban is a tiszafürediek térfelén zajlott a küzdelem, ennek ellenére a szépítés nem jött össze. A 84. percben még Soltész fejese hozhatott volna fordulatot, ám a labda a lécen csattant.

A kedvező előjelek ellenére együttesünk vereséggel zárta a mai ütközetet, így véget ért a veretlenségi sorozata. Urbin Péter tanítványai jövő vasárnap a DVTK II otthonában vizitálnak.

NB III Északkeleti csoport 8. forduló
DEAC-Facultas-Tiszafüredi VSE 0-2 (0-2)
DEAC Sportcampus, vezette: Valu Tibor, asszisztensek: Benkő Róbert, Ancsin Zoltán.
gólszerzők: Bernáth (31.), Nagy Zs. (41.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Papp G. (Jankelic, 81.), Herczku (Wente, a szünetben), Vincze, Korhut – Kónya, Soltész – Rauf (Sándor, a szünetben), Toth S. (Virág, 62.), Lénárt – Touchokwu (Lakatos, 65.). Vezetőedző: Urbin Péter.

Fotó: Derencsényi István

A realitás győzött az álmok felett

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek