Sport
2023-06-26

Rácz Zsolt futballra cseréli a futsalt

A gólerős játékos a búcsú ellenére figyelemmel követi majd a Debreceni Egyetem alakulatának a szereplését.

A DEAC férfi futsalcsapatának új vezetőedzője, Tihanyi Csaba Szabó Ábel és Krajcsi Bence (mindketten Kecskeméten folytatják a karrierjüket) mellett Rácz Zsoltra sem számíthat a következő idényben. A 24 esztendős Rácz 2018-ban igazolt együttesünkhöz, a gólerős játékának köszönhetően pedig a szurkolók egyik kedvence lett. A legutóbbi szezonban a bajnokságban huszonöt találatig jutott, míg a Magyar Kupában a Kecskemét kapuját egyszer vette be.

– A munkámat nem tudom összeegyeztetni a futsallal, ezért döntöttem úgy, hogy távozom, szerencsére a vezetőség megértette és elfogadta ezt. Követni fogom a fiúk teljesítményét, ha lesz időm, a DESOK-ban szurkolok majd nekik. Azt sem zárom ki, hogy valamikor majd ismét a DEAC-ban fogok szerepelni. Az elmúlt években rengeteget fejlődtem itt, gyakorlatilag a nulláról indulva elértem egy magas szintre. Először az U20-as csapatban bizonyíthattam, majd jött a debütálásom az NB I-ben, amit fontos mérföldkőnek tartok. Olykor akadtak nehezebb periódusok, de ezeken közösen mindig átlendültünk. Sok baráttal gazdagodtam, velük mindenképpen tartom a kapcsolatot. A nemrég véget ért idény sikerült a legjobban egyénileg, emellett úgy gondolom, hogy most alakult ki a legjobb közösség – nyilatkozta a játékos.

Rácz Zsolt a futsalt futballra cseréli, mivel az új állomáshelye a megye I-ben érdekelt Monostorpályi lesz. Nem idegen közegbe kerül, hiszen korábban már erősítette a csapatot.

– A labdarúgás mindig közel állt a szívemhez, így örülök, hogy visszatérhetek. Erős együttes épül, emiatt bátran megcélozhatjuk a feljutást, szerintem nem irreális cél ez – zárta mondandóját a középpályás.

Udvaros Dorottyát választották a nemzet színészévé

Mennyit kell eltűrnie egy ismert embernek?

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek