Sport
2023-09-19

Nick Rivera: Nagy élmény itt lenni

A DEAC nyáron igazolt amerikai légiósa hamar beilleszkedett, és már nagyon várja a bajnoki rajtot.

A DEAC jégkorongcsapata három felkészülési mérkőzést játszott az elmúlt hetekben, ezeken Nick Rivera két gólt szerzett. A nyáron igazolt amerikai támadó jól érzi magát a cívisvárosban, és készül a jövő heti Erste Liga-rajtra.

– Eddigi karrierem során csak a hazámban jégkorongoztam, így számomra elég nagy változás volt, amikor nyáron Debrecenbe igazoltam. Most hosszabb időre távol kerültem az otthonomtól, amire még nem volt példa, de hatalmas élmény itt lenni, az új kultúra felfedezése izgalommal tölt el, és feledteti a honvágyat. Kisebb nehézségek azért akadnak, például az időeltolódás miatt nem könnyű kapcsolatba lépni az otthon maradt barátokkal, családtagokkal, de idővel ebbe is belerázódunk, és kitapasztaljuk, kinek mikor a legjobb – fogalmazott Nick Rivera.

A 27 éves játékos hozzátette, a gyors beilleszkedésben sokat segítettek a klubvezetők, az edzők és a játékosok is, akik mindenben támogatták.

– A csapattársaimról csak jókat tudok mondani. Nagyon befogadó a közeg, ennek is köszönhető, hogy gyorsan összetartó együttessé formálódtunk. Mindenki sokat tesz annak érdekében, hogy egy versenyképes gárda legyünk az Erste Ligában. Úgy gondolom, ahogy telik az idő, úgy válunk egyre összeszokottabb és erősebb társasággá.

Nick Rivera a hazai és az idegenbeli FEHA19 elleni összecsapáson talált a kapuba. A héten erre még két edzőmeccsen lesz lehetősége, hiszen a DEAC szerdán 18:30-kor a Ferencváros otthonában lép jégre, majd vasárnap – szintén fél hétkor – a DVTK-t fogadja. Szeptember 29-től pedig már a bajnokságban várjuk tőle a gólokat.

– Örülök, hogy az eddigi meccseken hasznos tagja tudtam lenni a támadó szekciónak, bár a gólszerzéshez a csapattársak is kellettek. Az ilyen mérkőzések nagyon hasznosnak bizonyulnak, hiszen vannak egy páran, akik korábban még nem játszottak együtt, és most felmérhettük, ki milyen stílusban jégkorongozik, mennyire működik a csapatkémia és mennyire vagyunk egységesek a jégen, ami kulcsfontosságú ebben a sportágban. Én személy szerint minden alkalommal jól éreztem magam, a csapattársakkal jól kiegészítettük egymást. Izgatottan várom, hogy kezdődjön a szezon, és megismerhessem a többi ellenfelet, valamint megtapasztaljam, milyen a magyar jégkorong – fűzte hozzá az amerikai játékos.

Két férfit fogtak el a biharkeresztesi rendőrök

Hétfőn is volt dolga az egységeknek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek