Sport
2023-09-17

Esélye sem volt a Tatának

A DEAC férfi kézilabdázói a tataiakat fogadták szombat este a DESOK-ban. Az egyetemstákat fűthette a bizonyítási vágy, mivel az előző héten sima vereségbe futottak bele Cegléden.

Egy-egy védéssel indította a meccset Maródi Ádám és Hajós Ádám, aztán az első találatot Kreisz Márk szerezte. 1-2 után 4-0-s sorozattal jelentkezetett a DEAC, így a tizedik percben 5-2-re módosult az állás. A remek debreceni védekezés ellenszerét ugyan keresték a vendégek, de nem találták, így a 19. minutumban már hatra duzzadt az előny (12-6). Ki kell emelni Maródi Ádámot, aki bravúrjai mellett egyszer egy indítást is lefülelt. A szünethez közeledve Kiss Axel és Illés Tamás megoldásait jutalmazta vastapssal a szurkolótábor. A vendégek trénere nem lehetett elégedett a látottakkal, ezt támasztja alá, hogy az első félidőben kétszer is időt kért. Az intelmei nem igazán hatottak, ugyanis a pihenőre nyolcgólos előnnyel mehettek a fekete-fehérek.

A térfélcserét követően ott folytatták az egyetemisták, ahol abbahagyták. Hátul áthatolhatatlan volt a védőfaluk, emellett Maródi ezúttal sem maradt adós a bravúrokkal. Elöl ötletes támadásokat vezettek, betörésből, átlövésből és szélről egyaránt eredményesek voltak. A 48. percben Dobos Balázs értékesítette a helyzetét, ezzel újra tízzel léptekk meg (29-19). A hátralévő időben Mándi Norbert alaposan felforgatta a csapatot, többek között Mórucz Ádám, Szolnoki László, Bakó Ádám és Fülöp Gábor is bizonyítási lehetőséget kapott. Bakó jól osztogatott, míg Fülöp hibátlanul célzott, két lehetőségéből két gól született. A hajrában még a hét a hat elleni felállást is gyakorolhatták a hazaiak, amit eddig nem sűrűn alkalmaztak. Végül magabiztos, 36-24-es diadallal lepték meg a drukkereiket, akik igazi örömjátékot láthattak. Kis túlzással ezen a találkozón minden arannyá változott, amihez nyúlt a DEAC. Bízunk benne, hogy egy hét múlva a Békés csarnokában hasonló teljesítményt nyújtanak.

Férfi kézilabda NB I/B 3. forduló

DEAC – Tatai AC: 36-24 (20-12)

DEAC: Maródi, Boros – Hornyák, Mucza, Tóth M. 1, Kiss R. 6, Mórucz, Bakó, Fülöp 2, Illés 5 (1), Kathi 4, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 9 (1), Dobos 4, István 2

Vezetőedző: Mándi Norbert

debsport.com

Geszti Péter

Folytatódik a nyáriasan meleg idő a jövő héten is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek