Sport
2022-02-03

Akadémistáival kötött szerződést a DEAC

Neuwirth Bence, Balázsi Soma, Ságodi Róbert és Czermann Patrik személyében négy fiatal játékosával állapodott meg a folytatásról a DEAC kosárlabda szakosztálya. A debreceni születésű Neuwirth és Balázsi a cívisvárosi utánpótlásban járták végig a ranglétrát, melynek eredményeként az előző szezonokban már bemutatkozhattak az első osztályban, ahol évről-évre nagyobb szerephez jutnak. Czermann és Ságodi a DEAC Kosárlabda Akadémiára érkeztek az előző idényben, és kiemelkedő teljesítményüknek köszönhe

-Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk fiatal tehetségeinkkel, hiszen hosszú távon ők jelenthetik a szakosztály jövőjét. Bízom benne, hogy ez csak az út kezdete, és a közeljövőben minél több sajátnevelésű játékosnak kínálhatunk majd szerződést, és ezek a megállapodások motiválóan hathatnak majd a debreceni utánpótlásban nevelkedőkre. -vélekedett a szerződéskötésekről Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője.

-A DEAC Kosárlabda Akadémia egyik fő célkitűzése, hogy minél több játékost képezzen az első csapat számára. Sportakadémiaként két éve kezdtük meg a munkát, és ez egy nagyon jó visszacsatolás, hogy négy kiemelkedő tehetségünk is eljutott idáig. Nem szeretnénk itt megállni, hiszek benne, hogy egyre többen kerülhetnek majd ki az akadémiáról, és idővel meghatározó játékosokká válnak a felnőttek között. -tette hozzá Nagy Norbert, a DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezető-gazdasági igazgatója.

Színház az egész… BTK

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek