Sport
2023-08-14

Kerekes Gréta: “Boldogan szeretnék lejönni a rekortánról”

A DSI Debrecen gátasa kiváló formában van, bízik abban, hogy a Gyulai Memorial után a világbajnokságon is javít egyéni csúcsán.

A DSI Debrecen kiválóságának a világbajnokság előtti utolsó versenye nem a vártak szerint alakult, ám nem a formával volt gond. Ifj. Tomhauser István tanítványa a táv végén nagyot esett, első ránézésre komolynak tűnő sérülést szenvedett. Magyar bajnokunk azonban mindenkit megnyugtatott, ez a sportbaleset nem hátráltatja a munkát, teljes intenzitással készül a vb-re. – Nagy hátszélben (4-es erősségű – szerk.) kellett futnunk, ez pedig eléggé megnehezítette a dolgunk. Én egyébként is azok közé tartozok, aki elég közel tud kerülni a gáthoz hátszél nélkül is. Már az utolsó gátközöknél éreztem, eléggé alá tolt a szél, a kilencediknél hibáztam is, a tizediket pedig telibe talpaltam és elestem. Szerencsére én még olcsón meg is úsztam, nem úgy, mint a másik lány, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a kulcscsontja. Pár napig voltak gondjaim a zuhanyzással, öltözködéssel, alvással, de az edzésmunkában nem hátráltatott a sérülés. Egy hétig úgy edzettem, hogy a vállam, karom és a combom be volt kötözve, le volt ragasztva. Mentálisan sem viselt meg a baleset, a gátasoknál benne van a pakliban az esés – elevenítette fel a történteket a cívisvárosi atléta.

Szombaton az ünnepélyes megnyitót követően elrajtol a világbajnokság, a keddi versenynapon pedig gátasunk is rajthoz áll az előfutamban. – Edzőmmel (ifj. Tomhauser István – szerk.) bizakodva várjuk a világbajnokságot, a verseny napjára próbáljuk időzíteni a csúcsformámat. Nem görcsölök rá a vb-re, az elkövetkező napokban is keményen dolgozok, tovább csiszoljuk a technikámat. Természetesen az a célom, hogy megjavítsam az egyéni csúcsomat. Fedettpályán sikerült, miért ne sikerülne szabadtéren? Az előfutamból mind a negyven gátasnak esélye van a továbbjutásra, erről századok, ezredek fognak dönteni. Ahhoz, hogy a középdöntőben is rajthoz állhassak, nagy futásra lesz szükségem, de kell egy adag szerencse is. Boldogan szeretnék lejönni a rekortánról, de már az győzelem számomra, hogy egy nehézségekkel teli, rögös utat végigjárva, ilyen kiváló szezont produkáltam – fogalmazott zárásként Kerekes Gréta.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

debsport.com

A DEAC a hajrában szerzett góllal legyőzte az Újpestet

Lezárult a szavazás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek