Debrecen
2023-09-12

Sótartóval raboltak Debrecenben

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja azt a férfit, aki egy buszról leszállva vette el utastársa értékeit.

A vádirat szerint a sértett 2023. június 9-én kora reggel egy debreceni autóbuszmegállóban várakozott. Közben odalépett hozzá az elkövető és cigarettát kért, amit a férfi nem teljesített, majd mindketten felszálltak a buszra. A vádlott leült a sértett mellé, az utazás közben beszélgetett vele, majd felszólította a férfit, hogy adja át a mobiltelefonját, majd pénzt is kért tőle, és halálosan megfenyegette.

A férfi felállt az ülésről és hangosan kérte a vádlottat, hogy hagyja őt békén, de az elkövető többször megütötte és ismét megfenyegette a sértettet.

Amikor a férfi leszállt a buszról, a vádlott utána ment, és amikor utolérte őt, olyan erővel rántotta le válláról a hátizsákot, hogy a sértett elesett. Amikor felállt a földről, megpróbálta visszaszerezni táskáját, de az elkövető elfutott, ezért a férfi utána ment. A vádlott megállt egy ház előtt, és a sértett hátizsákját a benne lévő értékekkel és okmányokkal együtt bedobta az udvarra. Amikor a férfi utolérte a vádlottat, az megpróbálta kivenni a sértett ingének zsebében tartott mobiltelefont, amit az áldozat nem hagyott, ezért dulakodni kezdtek, és mindketten a földre kerültek. Miután felálltak, az elkövető a ruházatából elővett egy üveg sótartót, és abból sót szórt a férfi szemébe, majd az üveggel háromszor fejen ütötte őt.

Az eset során a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a sérült testtájékra és az elkövetés módjára figyelemmel a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására irányult. Az elkövető a mobiltelefon megrongálásával 30.000, az értékei ellopásával közel 60.000 forint kárt okozott a férfinak, amiből a lopási kár megtérült, mert a debreceni rendőrök az értékeit lefoglalták és visszaadták.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő, letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. A járási ügyészség a vádiratában a törvényi feltételek fennállása esetén 7 év börtönbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás kiszabását, továbbá azt indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az elkövetéshez használt sótartót kobozza el.

A DVSC-nél szerdán kezdődik a hosszú hétvége

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek