Sport
2023-09-09

Marco Rossi: Nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzés előtt Telkiben tartott sajtótájékoztatót. Marco Rossi elárulta, hogy hasonló kezdőcsapatot tervez pályára küldeni, mint az előző tétmeccseken, de könnyen lehet, hogy Kata Mihály után más is debütálhat az együttesben.

Az 59. születésnapját a mai napon ünneplő szakember a gratulációkat követően az első kérdést még e jeles eseményről kapta a sajtótájékoztatón, de hamar a vasárnapi, csehek elleni mérkőzésre terelődött a szó.

– A válogatott számára nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés. Nemcsak a jelen, hanem a jövő csapatának felépítésén dolgozunk, ezért minden mérkőzés nagyon fontos – jelentette ki az olasz szakember. – Amikor magunkra öltjük a válogatott mezét, az egész országot képviseljük, ami komoly felelősség számunkra és a játékosok számára is, ezért sosem kísérletezgetünk, minden alkalommal a leginkább versenyképes csapatot igyekszünk a pályára küldeni – mondta a szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, hogy a kapuban Dibusz Dénes kezd majd, de előfordulhat, hogy lesz csere ezen a poszton a meccsen.

– Nagyjából ugyanaz lesz a kezdő, mint a legutóbbi mérkőzések során. Van rá esély, hogy ismét avatunk újoncot, amennyiben meglesznek a mérkőzésen az újoncavatás feltételei. Belgrádban például teljesült ez a feltétel, a becserélt Kata Mihály pedig remekül szállt be, azt a teljesítményt hozta, amit vártunk tőle. Minden kerettag iránt maximális a bizalmunk, ha beküldjük őket, biztosan jól fognak teljesíteni – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A sajtótájékoztatón Lang Ádám is részt vett, aki elmondta: nem lesz nehéz ismét felpörögnie csapatnak három nappal a belgrádi Eb-selejtező után.

– Attól, hogy a csehek ellen nem tétmérkőzést játszunk, mindenki ugyanolyan komolyan veszi,, mint az Eb-selejtezőket. Szeretnénk folytatni a jó szériánkat, ugyanazzal a komolysággal, az ellenfél részletes elemzésével készülünk, mint a selejtezőkre. Élsportolóként minden mérkőzésen szeretnénk nyerni, jó eredménnyel akarjuk zárni a csehek elleni mérkőzést is – fogalmazott Lang.

A válogatott szombati edzése 18.45-kor kezdődik.

mlsz.hu fotó: MTI

A Bohémélet bemutatójával kezdődik az évad a debreceni Csokonai színházban

Girl Maths

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek