Sport
2023-09-08

Győzelem szerbiában

Magyaroroszág így 10 pontjával vezeti a csoportot a 7 pontos Szerbia, és az 5 pontos Montenegró előtt.

A mérkőzés 6. percében tetszetős támadást vezetett a magyar válogatott: Nego kapott egy remek ívelést, majd tolta meg a labdát a jobb oldalon, középre tett labdája azonban pontatlan volt. Négy perccel később Szerbia szinte a semmiből szerezte meg a vezetést. Egy szerb labdaszerzés után Milinkovic-Savic remekül ugratta ki Tadicot, aki a 16-oson belülre érve a balról érkező Vlahovic elé passzolt, ő ballal vette célba az üres kaput, lövése ugyan nem volt a legjobb, de a visszafelé igyekvő Szalai Attila szerencsétlenül ért a labdába, így az kikötött a magyar kapuban (1-0).

A 30. percben Tadic átadása után Kostic tévesztette el a jobb sarkot. Ezt követően Varga Barnabás révén született meg a mieink egyenlítő gólja. Nego remek passza után Sallai kicsit jobbról lőtt, a kapus előbb védett, majd a kipattanó Sallairól Varga elé csorgott, aki az ötös bal sarkáról, becsúszva a jobb sarokba lőtt (1-1).

Két perccel később pedig már a vezetést is megszerezte Marco Rossi csapata: egy szöglet utáni lepattanó labdát Lang balról, ballal lőtt keresztbe, ahol a szemfüles Orbán Willi érkezett, és jobbal a bal felsőbe lőtt (1-2). A félidő hajrájában még Tadic tekerése után csúsztatott centikkel a jobb kapufa mellé Vlahovic, ezzel ért véget a játékrész.

 

Eb-selejtező, G-csoport

Szerbia-Magyarország 1-2 (Szalai 10. - öngól, ill. Varga 34. Orbán 36.)

Szerbia: V. Milinkovic-Savic - Veljkovic, Gudelj, Pavlovic - Radonjic (Zivkovic, a szünetben), Maksimovic (Milenkovic, 63.), S. Milinkovic-Savic, Kostic (Mladenovic, a szünetben) - Tadic (Ilic, 87.), Vlahovic (Jovic, 87.) - Mitrovic

(cserék: Radunovic, Rajkovic, Babic, Erakovic, Ilic, Jovic, Milenkovic, Mitrovic, Mladenovic, Racic, Samardzsic, Zivkovic)

Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Nego, Nagy (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) - Szoboszlai, Sallai - Varga (Ádám, 77.)

Speed-Weekend a Perényi Pál Salakmotor Stadionban

Frankfurti Autókiállítás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek