MegMinden
2023-09-08

Frankfurti Autókiállítás

(player.hu)

A jövő mobilitása: teljes káosz, nyomasztó kínai fölénnyel.

A jövő mobilitását Dalí álmodja: egyszemélyes helikopterek és autó méretűre dagadt teherbiciklik cikáznak majd sok egyforma kínai kocsi között.

Ez most már végleges: Frankfurti Autókiállítás nincs többé, IAA Mobility van helyette, hol itt, hol ott. Idén Münchenben. Ezzel még önmagában nem is lenne baj, de sajnos autó is egyre kevésbé van ezen a kiállításon. Nincs is ebben semmi meglepő. A trendeket ismerjük: egyre többen élnek nagyvárosokban, egyre kevesebb embert érdekel az autózás, egyre inkább gúzsba köti az autósokat a szabályozási környezet. Egyre népszerűbbek a kis, rövid utakra alkalmas mikromobilitási eszközök (ideértve elsősorban a biciklit, főként az elektromos kerékpárt), ráadásul egyre közelebb jutunk a harmadik dimenzió bevonásához a napi jövés-menésbe: jönnek a mindent felforgató kis rövidtávú repülő eszközök.

Mindezt a magamfajta, búskomorságra hajlamos autórajongók könnyen lefordíthatják arra, hogy az autózásnak és ezzel az élet értelmének lassan vége. Ha viszont a Münchenbe zarándokló Autós Embernek sikerül valahogy túltenni magát ezen az apróságon, a mobilitási kiállításról akár azzal az érzéssel is el lehet jönni, hogy a közlekedésünk jövője érdekes, izgalmas dolog, látványában is, technikájában is!

 

Az eredeti írást itt találja.

Győzelem szerbiában

Dancing with the Stars

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek