Sport
2023-08-27

Megszakadt a hárommeccses győzelmi széria

Hamar megszerezte a vezetést a DVSC, de pár percen belül kettővel válaszolt az MTK, majd a második félidőben növelve előnyét, elvitte Debrecenből a három pontot a fővárosi gárda.

A Kisvárda elleni győzelemmel nem csak megtriplázta pontjai számát a Lokomotív, hanem át is vette a vezetést a táblázaton. Mivel pénteken elkezdődött az 5. forduló, szombaton pedig a DVTK megverte a Kisvárdát, a Loki visszaesett a 2. helyre. Ahhoz, hogy ismét élen zárja a csapat a hetet, vasárnap délután a 7. helyen álló MTK-t kellett két vállra fektetni.

Srdjan Blagijevic ezúttal két helyen változtatott a Várda elleni csapatán, Lagator helyett Kusnyír kezdett szűrőként, illetve ezúttal a támadósorban Báránynak szavazott bizalmat. Kicsit meglepő, hogy az előző meccsen jó teljesítményt nyújtó, gólt is szerző Bódi ismét csak a kispadon kapott helyet. Jó hír viszont, hogy az Alashkert elleni odavágón megsérült Ferenczi felépült és ott volt a cserék között. A kis Loki saját nevelésű tehetsége, Cibla Flórián is ott ült a padon, 23-as mezben, ami eredetileg Babunskié volt, ebből pedig mindenki levonhatja a következtetést.

Karakó Ferenc jelére, a kánikulai forróságban 15:30-kor a az MTK támadójának, az egykor Debrecenben futballozó Németh Krisztiánnak lábáról indult útjára a labda. Az első veszélyes támadást a fővárosiak vezették, miután a debreceni térfélen labdát szereztek, kétszer is próbálkozhattak, de a védők mindkétszer blokkolták a lövést. A 7. percben talpon volt a debreceni publikum: Kyziridis ugratta ki Bárányt, aki az ötösnél kicselezte Demjént, majd higgadtan gurított a kapuba (1-0). Azonnal jött a vendégek válasza: egy szöglet utáni kavarodás végén Bobálhoz került a labda, az MTK 4-ese pedig kilőtte a bal alsót (1-1). És 3 perc múlva fordítottak a kék-fehérek: Loncart szerelték a kezdőkörben, Németh pedig jól ugratta ki jobb oldalon Bognárt, aki az ötös sarkáról talált a hosszúba (1-2). A hazaiak próbálták a labdát járatva építeni támadásaikat, de a fővárosiak alaposan megszervezték védekezésüket, nem nagyon találták Dzsudzsákék a rést a falon. Nem volt öldöklő az iram, ami ebben a forróságban érthető volt, még a nézőtéren is alaposan megizzadtak a szurkolók.

A 23. percben közel állt az egyenlítéshez a DVSC, de Dzsudzsák beadásáról centikkel lemaradt Bárány. Nem sokkal később Kyziridis vette célba 16 méterről a kaput, a labda azonban a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Leült a mérkőzés, kiegyenlített volt a játék, nem nagyon találtak fogást egymáson a felek, így helyzetek nélkül teltek a percek, a kapusoknak alig akadt dolga. A hátralévő időben sem volt sok ok az izgalomra, a mezőnyben zajlott a játék, így a gólok számában nem történt változás, a vendégek várhatták előnyből a folytatást.

Ezúttal szünetben cserélt a Loki szakvezetője, Kyziridist Bódi, míg Baranyait Bévárdi váltotta, a fiatal szélső védő helyére pedig Kusnyír húzódott vissza. A piros-fehérek kezdtek aktívabban, az első helyzetet is ők jegyezhették, ám Bévárdi beadása után Bárány az ötösről fölé fejelt. Pár perc múlva megismétlődött a jelenet, ezúttal viszont Demjén bravúrral tolta fölé a léc alá tartó labdát. Próbálkoztak a debreceniek, de a támadásokból hiányzott a lendület, az átütő erő, így elmaradtak a helyzetek. Az MTK visszahúzódott saját térfelére, láthatóan, kontrákra rendezkedtek be Horváth Dávid legényei. Ráadásul a 63. percben növelték is előnyüket a fővárosiak: Németh ültette hintába Dreskovicot, majd fektette el az ötösnél Megyerit és cimbalomszögből kilőtte a hosszút (1-3). Ahhoz, hogy innen vissza tudjon kapaszkodni a DVSC, sokkal lendületesebb és agresszívebb futballra lett volna szükség.

A vendégek pedig kétgólos előnyüknél érthetően nem erőltették a támadásokat, inkább lassították a játékot. A 75. percben támadóbbá alakította csapatát Blagojevic, Loncart lekapta a pályáról, helyén Szécsi folytatta. Mentek előre a debreceniek, ám sehogy sem tudták megbontani a kék-fehérek védelmét, a szélről érkező beadásokat pedig jól reagálták le a vendégek. Az idő pedig vészesen fogyott, ám nem úgy nézett ki, hogy összejön az egyenlítés, de még a szépítésre sem volt sok esély. Ez a négyperces hosszabbításban sem sikerült, így első vereségét szenvedte el a szezonban a DVSC.

Labdarúgó NB I 5. forduló

DVSC – MTK: 1-3 (1-2)

DVSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi 46′), Mojzis, Dreskovic, Manrique – Kusnyír, Loncar (Szécsi 75′) – Domingues, Dzsudzsák, Kyziridis (Bódi 46′) – Bárány (Mance 62′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Bobál, Kovács – Kata, Horváth (Thiam 56′), Bognár (Stiber 85′), Antonov (Kovács 72′) – Molnár (Zuigéber 56′), Németh (Varjú 72′)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Bárány 7’ ill. Bobál 10’, Bognár 13’, Németh 63′

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

Karmester

Forró nyár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek