Sport
2021-03-17

Nehéz meccs van mögöttünk, még nehezebb előttünk

A végeredmény alapján úgy tűnhet, sima mérkőzésen nyertünk tegnap este a Brassó ellen. A játék képe azonban nem erről tanúskodik, valójában igencsak kemény küzdelemben szereztük meg az első sikerünket.

Az első harmadban két jól időzített találattal előnybe kerültünk, amit a 3. harmad elejéig sikerült megőrizni, sőt Turcotte góljával növelni is. A 3. játékrész viszont abszolút oda-vissza alapon zajlott és a brassóiak mindent latba vetettek a fordítás érdekében. A befejezésekkel azonban hadilábon álltak, amiben kitüntetett szerepet játszott Hetényi „Stonewall” Zoli, aki megint imponáló formában védett. Válogatott kapuvédőnk összesen 41 korongot hárított, ezeknek java része nehéz lövés volt, melyekért „röpködni” kellett. A periódus elején volt egy szakasz, amikor szépített az ellenfél, kevés hiányzott a második találatukhoz, szerencsére David Musial jó érzékkel nyúlt az időkérés fegyveréhez. Mindez azt jelzi, hogy a Farkasok ellen egy pár másodperces kihagyás is végzetes lehet. A mieink jó taktikával léptek a jégre, igyekeztek elől tartani a korongot, hogy minél kevesebbszer érvényesüljön az ellenfél kivételes támadó potenciálja. Ez a törekvésünk sikeres volt, de nem lehet 60 percig nyomni, különösen egy ilyen kiváló együttes ellenében. Azt nem lehet tagadni, hogy a mieink gyorsabbak a Cenk aljai alakulatnál, a gyors kontrákból szép gólokat szereztünk, nem is volt gond az előre játékkal. Ez a taktika követendő lehet a szerdai találkozón is, de a védelemben még fegyelmezettebben, még keményebben kell hokizni, ellehetetlenítve a hazai cselgépek beindulását.

Nehéz kitalálni, mit játszanak majd a brassóiak, de az kétségtelen, hogy az első meccs tapasztalataiból tanulni fognak, tehát a tegnapinál nehezebb lesz meglepni őket. Nyilván gyorsan kell játszani, minél többször kényszeríteni őket korcsolyaversenybe, hogy kimozduljanak a komfort-zónájukból. Elméletben persze könnyű, de annál nehezebb a jégen megvalósítani.

A mieink háza tájáról különösebb gondokról, sérülésről, betegségről nem érkeztek hírek. A srácok jó hangulatban, elszántan készülődnek a ma esti mérkőzésre, bízunk abban, hogy a tegnapihoz hasonló sikerrel veszik az akadályt.

A találkozóról a Liveevent oldalán láthatunk élő közvetítést. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, reméljük, a szokott módon a csapattal tartanak ezúttal is!

2021.03.17. 17.30 Brassó
EL 208
Corona Brasov Wolves – DEAC

Az elődöntő állása: 0-1

 

 

Forrás: deac.hu

Szedés

Tóth Ádám: Még két évig DEAC!

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek