Sport
2023-08-25

A továbbjutás a tét

Magyar Kupa-mérkőzést játszanak a Debreceni Egyetem labdarúgói. A férfi futsalosokra megyei rangadó vár az NB I-ben.

Labdarúgás

Szombaton a MOL Magyar Kupa 2. fordulóját rendezik, a DEAC az FC Hatvan gárdáját fogadja 16:30-tól a Dóczy utcai sportcampuson. Ellenfelünk szintén az NB III Észak-keleti csoportjában szerepel, és négy forduló után veretlen a bajnokságban. A DVSC egykori pályaedzője, Zoran Szpisljak által vezetett gárda az első két bajnokiját megnyerte, azt követően azonban két döntetlent játszott. A DEAC mérlege két siker, egy egál és egy vereség, utóbbit éppen a Hatvantól szenvedte el. Ezúttal hibázási lehetőség nincs, hiszen a Magyar Kupában csapnak össze a felek és a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

- Nemrég játszottunk ellenük, akkor sajnos kikaptunk 2-1-re – emlékszik vissza Urbin Péter vezetőedző. - Masszív csapat, amely stabil védekezésből próbál támadásokat vezetni. Kellemetlen ellenfél, nehéz találkozóra számítok, ráadásul nagyon meleg lesz szombaton, így az időjárással is meg kell majd küzdenünk. Az előző bajnoki mérkőzésen is megvoltak azok a lehetőségeink, amikből sikeresebbek lehettünk volna, de nem éltünk velük. Reméljük, ezúttal jól sáfárkodunk a helyzetekkel, és tovább tudunk jutni. Nem készülünk másképpen azért, mert ez egy kupameccs és egy meccs dönt, hanem ugyanúgy arra törekszünk, hogy domináljunk és nyerjünk – zárta a DEAC szakvezetője.

Futsal

Nehéz mérkőzés vár az NB I-ben a DEAC férfi futsalosaira, akik az MVFC Berettyóújfalu otthonában lépnek pályára hétfőn 18:30-tól. A fekete-fehérek két döntetlennel kezdték a szezont, míg a megyei rivális mérlege egy siker és egy vereség.

R. Simor Katalin

Megkezdődött a bérletek árusítása a Csokonai Nemzeti Színházban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek