Sport
2022-05-15

Összejött a duplázás

A DEAC női futsalosai a múlt héten Kecskeméten megnyerték a Magyar Kupát, ma pedig az NB I-ben szerezhettek aranyérmet, ehhez a budaörsieket kellett megverni a DESOK-ban. Csarnokunkban közel telt ház volt, így kiváló hangulatban feszülhettek egymásnak a csapatok.

Remekül kezdtek az összecsapást, hiszen a harmadik percben Üveges Katalin távoli lövésével megszereztük a vezetést. Ezt követően a vendégeknek is akadtak ígéretes helyzetei, ám Kiss Gabriella és Fábián Rebeka sem tudott betalálni. Majd a hatodik minutumban megdupláztuk a fórunkat, Nagy Anikó passzát Horváth értékesítette. Hátránya tudatában a Budaörs megpróbált nagyobb nyomást helyezni ránk, de a védelmünk stabil lábakon állt. A szünet előtt aztán Pócsik Lívia veszélyeztetett, nem sokkal később pedig Üveges távoli lökete okozott kisebb riadalmat, de az eredmény nem módosult.

A második félidő elején újabb lépést tettünk a trón felé, hiszen Horváth szép szólót mutatott be, végül a lökete a bal kapufáról pattant a gólvonalon túlra. A magabiztos előnyünk ellenére sem dőltünk hátra, ennek köszönhetően pedig még jobban kinyílt az olló. Előbb Gajzágó Flóra köszönt be egy szabadrúgásból, a 36. minutumban Pócsik Lívia is ünnepelhetett, mivel Horváth remek passzát követően zörgette meg a hálót. A 6-0-s végeredményt Üveges állította be a 40. percben.

Quirikó Vivien tanítványainak ez a szezon is kiválóan sikerült, így nem véletlenül ünnepelték meg őket a lelkes szurkolók. Szép volt, lányok!

Bajnoki döntő 3. mérkőzés
DEAC-Budaörs-Endo Plus Service 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Üveges (3., 40.), Horváth V. (6., 24.), Gajzágó (29.), Pócsik (36.)
A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Tóth N., Pócsik, Kajári, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő végeredménye: 3-0 a DEAC-nak.

Fotó: Derencsényi István

Ezt a meccset felejtsük el

Gólzáporos győzelemmel vált biztossá a DEAC ezüstérme

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek