Sport
2023-07-14

Visszatért Faragó Lajos

A tapasztalt játékos próbálja “terelgetni” a fiatalabb csapattársait a Debreceni Egyetem gárdájában.

Faragó Lajos egy év után tér vissza a Nyírbátortól a DEAC férfi futsalcsapatához. A 28 éves játékosnak nem volt zökkenőmentes a legutóbbi idénye, mivel több sérülés nehezítette az életét.

– Még a 2022-es bajnoki bronzcsata során (ezen alakulatunk a Veszprémet fektette két vállra – a szerk.) szakadt el a combizmom, majd túl korán léptem újra pályára, ezt pedig megsínylettem. Télen a térdemet kellett megoperálni, szerencsére a szezon végén már szerepelhettem. Hálás vagyok a nyírbátoriaknak, mivel sokat segítettek abban, hogy felépüljek. Szerencsére jelenleg nincs semmilyen problémám, vagyis egészségesen kezdhetem a felkészülést. Nehéz szívvel hagytam el az előző együttesemet, ugyanis jól éreztem magam ott, sok baráttal gazdagodtam. Végül magánéleti szempontokat vettem figyelembe, amikor a váltás mellett döntöttem. Örülök, hogy a DEAC-nál ismét számítanak rám. Minimális célunk a felsőházba jutás lehet, de ettől merek nagyobbat álmodni, bízom benne, hogy éremért harcolhatunk. Reményeim szerint ezúttal elkerülnek a sérülések, és minél jobb teljesítménnyel akarok hozzájárulni a sikeres szerepléshez. Igyekszem a fiataloknak hasznos tanácsokat adni, ez egyébként is jellemző rám – mondta Faragó Lajos.

A rutinos futsalosnak egyébként nem lesz ismeretlen Tihanyi Csaba vezetőedző, ugyanis korábban a Berettyóújfaluban együtt játszottak.

Először játszik Budapesten a Vesna, az Eurovízión feltűnt cseh lánybanda

Tirpák Zsolt

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek