Sport
2023-08-03

Nincs, több ha! Ma mindenkire szükség van! JÖN: DVSC - Alashkert

Több, mint jól sikerült az Alashkert elleni visszavágó főpróbája a DVSC számára: hétfő este remek hangulatú mérkőzésen, hátrányból felállva, nagyon meggyőző játékkal sikerült 3-1 arányban felülmúlni a Mezőkövesdet. Ennek hála nem csak jó szájízzel készülhetnek a hajdúsági drukkerek a mai 100. nemzetközi meccsre, de a bajnokságban is megmutatta a Loki: ott folytatja, ahol abbahagyta!

De jól alakul ez, kérem! Bár több helyen is változtatott a Mester az Alashkert elleni kezdőhöz képest, a csapat váza egyben maradt és akik most kaptak lehetőséget úgy gondolom éltek is vele. Fantasztikus volt nézni a fiatal Vajda Botond energikus játéka mellett Bárány Dodó mindig gólveszélyes megmozdulásait, de Bódi is kapitányhoz méltó módon vezette a csapatot egész meccsen, majd tanári labdát varázsolt a második gól előtt Loncar fejére. Mekkora formában van montenegrói középpályásunk!

A helyszínen is egyértelműen láthattuk, érezhettük, hogy az egyenlítő gólja egy valódi bomba volt! A másnapi összefoglalóból megtudhattam azonban a csúf igazságot: kapushiba volt ez csupán, megmondta ifj. Knézy! Az agyam eldobom!

 

A meccset aztán Dorian Babunski villanása zárta, egy az egyben megverte védőjét, majd kilőtte a rövidet. Nem hagyta el nyáron góllövő cipőjét „Babu”, de nem is a gól volt most igazán emlékezetes, hanem a gólöröm: a tábor után csatárunk is megható módon búcsúzott a tragikus hirtelenséggel elhunyt Nagy Rolandtól, a DVSC fanatikus szurkolójától. Olyan gesztus volt ez, melyet sohasem feled a publikum!

 

Apropó publikum: közel 5 ezer ember hétfőn este a bajnoki nyitányon nem tűnik rossznak, pláne ha nem az Oláh Gábor utcában megélt aranykort, hanem az elmúlt évek átlagát nézzük. Most azonban több kell. Elindult valami, sorakoznak a jó eredmények a csapat neve mellett. Most azokra is szükség van, akik eddig azt mondták: „Majd, ha ismét jó lesz a foci, akkor lesznek sokan a stadionban!”. Kérem szépen, megérkeztünk! Jó a foci, jó a csapat, a fanatikus szurkolók pedig olyan hangulatot varázsolnak a stadionba, amire csak kevesen képesek ebben az országban. Most rajad a sor kedves barátom, aki a TV előtt eddig azt mondtad, majd „ha”! MA VAN AZ A NAP! Ez a csapat, a város megérdemli, hogy újra „tizenezres” nézősereg előtt mutathassa meg magát Európának! Légy részese Te is, ma este 21:00 órakor a Nagyerdőn!

 

Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

 

fotó: dvsc.hu

Pályaorientációs és önismereti napokat szervez az Iparkamara

Eredmények és tervek

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek