Sport
2023-07-15

Korhut Mihály találata döntött

A Tiszaújvárosból származó játékosunk gólja győzelmet ért a DEAC-nak.

A Termálfürdő FC Tiszaújváros vendége volt felkészülési mérkőzésen szombaton 11 órától a DEAC NB III-as futballcsapata. A találkozót rekkenő hőségben rendezték meg.

A kánikulát az egyetemisták bírták jobban az első játékrészben, domináltak a fekete-fehérek, és a helyzeteik közül a 37. percben egyet gólra is váltottak: a városból elszármazott korábbi válogatott labdarúgó, Korhut Mihály volt eredményes. Egyértelműen a mieinkről szólt a meccs a szünetig, de több gólt nem szereztünk.

A pihenő után visszaesett az iram, több cserét is végrehajtottak a trénerek, ám akkor sem forgott komoly veszélyben a DEAC győzelme. A Debreceni Egyetem gárdája legközelebb szerdán lép pályára edzőmeccsen: 17 órától idegenben, a Nyíregyháza második csapata lesz az ellenfél.

– Nagy melegben játszottuk le a meccset, ez rányomta a bélyegét a találkozóra, nem voltunk túl frissek, de természetesen az ellenfél sem. Az első félidő tetszett, ott aránylag jól építettük fel a támadásainkat, a házigazdáknak csak néhány kontrájuk volt, amelyekből eljutottak a kapunkig. Ennek ellenére nagyjából kontrolláltuk az első negyvenöt percet, sikerült is egy gólt rúgnunk, amivel vezetést szereztünk, és ezen túl is voltak még helyzeteink. A második félidő már kicsit vékonyabb volt, laposabb lett a játék, és kevesebb támadást tudtunk vezetni. Ám a csapatjátékunk akkor is rendben volt. A felkészülés felénél tartunk, nyilván vannak még hibáink, azonban biztos vagyok benne, hogy a rajtra készen leszünk. A győzelemnek örülök, mert nyerni mindig jó érzés a srácok és a stáb számára is – nyilatkozta vezetőedzőnk, Urbin Péter.

Felkészülési mérkőzés
Termálfürdő FC Tiszaújváros–DEAC 0–1 (0–1)
DEAC: Ratku – Bényei, Soltész, Ujvárosi, Korhut – Sándor, Orosz, Batta, Lénárt – Trencsényi, Szabó.
Cserék: Lakatos, Herczku, Karika, Kónya, Molnár, Bárány, Horváth, Jankelics, Tochukwu.

Gól: Korhut (37.)

Analog Balaton

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek