Sport
2020-12-27

Élre ugrott a DEAC a Jégkorong Erste Ligában

Élre ugrott a DAC a jégkorong Erste Ligában, miután a vasárnapi játéknapon 6-0-ra nyert a Titánok győri otthonában. Jan Dalecky klasszikus mesterhármassal és két gólpasszal, Hetényi Zoltán 21 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Mindkét csapat szombaton is megmérkőzött: a Titánok Újpesten kaptak ki 4-0-ra, míg a debreceniek büntetőkkel győztek 3-2-re a MAC HKB Újbuda otthonában.

Bátran nekiugrott az esélytelenebb Titánoknak a DEAC, és a 7. percben már 2-0-ra vezetett. Előbb Vokla Roland, majd 48 másodperc múlva Molnár Dávid ütött hasonló körülmények között, közelről, középről gólt. A 27. percben is ez volt a forgatókönyv: Dominik Novotny így talált be. Még a második szünet előtt Jan Dalecky 53 másodperc különbséggel kétszer villant, egyszer takarásból, majd hatalmas lövéssel mattolta Szeles Martint.

A záró harmadban Dalecky megszerezte harmadik találatát és ötödik pontját, ezen kívül pedig szabálytalanságok miatt kellett fújniuk a bíróknak: összesen 40 perc kiállítást hozott az összecsapás. Hetényi az idényben először nem kapott gólt.

A Titánok immár közel 132 perce nem tudtak gólt lőni, míg a DEAC sikerével az első helyre lépett a tabellán.

 

Kép: deac.hu

Tizenkét novella

Borús, csapadékos idő várható az év utolsó napjaiban

MTI

Szerző
Hasonló cikkek