Sport
2023-07-30

Ezúttal csak egy pontra futotta

A SBTC kivédekezte a DEAC támadásait, döntetlen született a bajnoki rajton.

Eljött ez a nap is: vasárnap megkezdődtek az NB III 2023/2024-es küzedelmei, az Északkeleti csoportban érdekelt DEAC a Salgótarjáni BTC-t fogadta az első fordulóban. Az egyetemisták összeállításában nem akadt nagy meglepetés, az edzőmeccseken próbált formációban és összetételben léptek pályára a fekete-fehérek.

Határozottabban kezdtek a házigazdák, már az első percekben keresték a rést a vendégek védelmén. A hetedik percben már villant a sárga Csukának, a tarjáni védő a meglódulni igyekvő Al-Sherajit taglózta le, majd nem sokkal később szintén támadónk tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem sípolt. A 11. minutumban Kónya is túl kemény volt, neki is felmutatták a sárga lapot, majd szinte rögtön utána Tarlósinak is. Tetszetős jJáték nem nagyon volt, de a test test elleni összecsapásoknál nem finomkodtak a felek. Az első negyedóra végén Trencsényi csúsztatott mellé. Néhány pillanattal később Trencsényi adta vissza a labdát az alapvonalról, amelyet Szabó Levente ágyúzott a kapu fölé. A 35. percben Orosz fejelt közelről nagyon fölé. A félidő végefelé Tochukwu éles beadását vágták ki a védők a kapu torkában. A szünet előtt közvetlenül Szabó játszott Trencsényihez, akinek 15 méteres lövése kevéssel szállt el a kapu fölött.

Fordulás után Trencsényi lépett el védőjétől, de rosszul centerezett, ezzel odalett a helyzet, majd Szabó Levente erős, közeli löketét védte vetődve a kapus. Az 55. percben Tochukwu kínálta meg egy 14 méteres lövéssel a vendégek cerberusát, a labda kipattant a hálóőr kezéről, érkezett Trencsényi Bence és közelről a kapuba talált. Továbbra is nyomás alatt tartottuk az SBTC védelmét, Tochukwu ismét megtornáztatta Nyitrait, aki csak kiütni tudta a lövést, majd Jankelics durrantott fölé kapásból. A semmiből érkezett a 64. percben a tarjániak egyenlítése, egy labdaeladás után Tarlósi fejelt a hálóba. Válaszul Tochukwu lőtt a kapus ölébe, sajnos erőtlen volt a próbálkozás. A második játékrész második felében látványosan húzta az időt a Salgótarján, majd egy rendkívül veszélyes lövés ébresztette fel a hazaiakat, Ratku lábbal, és bravúrral védte a labdát. Nyomott a DEAC, ám kidolgozott helyzetekig alig jutott, az idő pedig csak egyre fogyott. A hosszabbítás perceiben sem sikerült betalálnunk, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

NB III Északkeleti csoport, 1. forduló
DEAC–Salgótarjáni BTC 1–1 (0–0)
DEAC: Ratku – Bényei, Ujvárosi, Orosz, Korhut ­– Al-Sheraji (Batta 71.), Szabó L. (Wente 58.), Sándor, Kónya (Soltész 81.), Trencsényi (Jankelics 58.) – Tochukwu.
Gól: Trencsényi (55.), illetve Tarlósi (64.)

Világbajnok Battai Sugival a magyar női kardcsapat!

Fiatalság

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek