Sport
2022-11-02

Elvitte a három pontot a Gyergyó

A DEAC-nak nem sikerült feledtetnie a fehérvári kudarcot, 3-1-re nyertek a vendégek.

A vasárnapi, váratlan székesfehérvári vereség után hazai jégre lépett kedden este a DEAC hokicsapata az Erste Liga alapszakaszában. György József tanítványainak a FEHA19-nél nagyobb játékerőt képviselő alakulat, a Gyergyói HK ellen kellett javítaniuk, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak.

Nagy tempóban kezdődött a meccs, lüktető játék zajlott a pályán. Az első kiállítás sorsára Szigeti jutott, a gyergyói testre ütött, ezért küldték ki két percre. Sajnos, a DEAC emberhátrányból gólt kapott, egy védelmi rövidzárlat után Bodó passzát Orban vágta a kapuba közelről 07:11-nél. Igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért a házigazda, a Gyergyó védekezését azonban nehéz volt feltörni. Gyömöszölték egymást a felek, ám a harmad végéig nem változott az eredmény.

A hazai publikum joggal bízott abban, hogy kedvenceik a második etapban eredményesebbek lesznek, mint az elsőben, azonban nem sokkal a kezdés után ez másképpen alakult, ugyanis a gyergyóiak szereztek ismét gólt (24:42). Ezúttal az első gól szerzője, Orban volt az előkészítő, Tranca pedig a kapuba lőtt. Egyre nehezebbé vált a DEAC helyzete. Keserves küzdelem zajlott a jégen, a Debrecen mindent elkövetett annak érdekében, hogy szépítsen, de vagy pontatlanul céloztak a fekete-fehérek, vagy a gyergyói kapus volt résen. 37:51-nél ismét hátrányba került a vendég alakulat, Di Diomete ült le a padra, azaz újabb esély csillant meg a DEAC előtt. Az előnyt nem sikerült gólra váltanunk, így nem tudtunk közelebb férkőzni a Gyergyóhoz. Érdekes volt, hogy az első két harmadban mindössze két kiállításra került sor.

A harmadik játékrészben csak vendég játékosokat büntettek meg két percre, de hiába szokott az emberelőnyös helyzetekben jeleskedni a Debrecen, ezúttal is megúszta az ellenfél Kozma, majd Silvestre kiállítását. A hazaiaknak egyszerűen semmi sem sikerült! 54:16-nál végre talpra ugrott a debreceni közönség, szépített a DEAC! A Sági Martintól kapott korongot Oleg Sosunov juttatta a gólvonalon túlra. Még bőven volt idejük a házigazdáknak, hogy újra betaláljanak. Egy perc volt hátra, amikor időt kértek az egyetemisták. 59:12-nél levittük a kapusunkat, és jöttek az őrült utolsó másodpercek. 59:53-nál Vincze az üres kapuba lőtt, megszerezve ezzel a harmadik gyergyói gólt, és a három pontot csapatának.

Erste Liga alapszakasz
DEAC-Gyergyói HK 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Gól: Sosunov, illetve Orban, Tranca, Vincze

Fotók: Derencsényi István

Tienkung

Hat európai bankrendszer, köztük a magyar kilátását rontotta negatívra a Moody's

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek