Sport
2021-04-20

Későn ébredt a DEAC, 2-0 az Albának

Fehérváron is vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A rájátszásának negyeddöntőjében. A félidőben már 15 pontos hátrányban voltak a hajdúságiak, melyet úgy sem sikerült ledolgozniuk, hogy 65 pontot dobtak a fordulás után.

A szombaton elvesztett pályaelőny visszaszerzésének reményében lépett pályára a Debreceni Egyetem együttese az Alba Régia Sportcsarnokban. Kovács Adrián több helyen is változtatott a legutóbbi kezdőötösén, Tóth, Moody és Hines mellett ezúttal Drenovac és Guyton is ott volt a feldobásnál.

A szerkezetváltásnak rögtön az elején meg is lett az eredménye, Tóth két közelijével, valamint Moody és Drenovac tripláival három perc után már 2-10-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban a házigazda is megérkezett a mérkőzésbe, precíz kinti dobásaiknak és zártabb védekezésüknek köszönhetően folyamatosan zárkóztak. A negyed utolsó harmadában Gillon egy gyorsindításból egyenlített, sőt Vojvada révén először a mérkőzésen át is vették a vezetést, azonnal időt kért a DEAC (17-15). A rövidszünet sem lassította le az Albát, a hátralévő időben is ők játszottak határozottabban, így 24-17-el zárult a játékrész.

Ahmad kettő plusz egyével hamar kétszámjegyűre hízott a különbség, de Guyton gyorsan válaszolt egy hárompontossal. Hearst agilis támadójátékának köszönhetően azonban gyorsan újra tíz felé nőtt a differencia, így Kovács Adrián ismét kénytelen volt magához rendelni övéit (38-24). A folytatásban is elképesztően hatékony volt támadásban az Alba, Hearst pedig gyakorlatilag megállíthatatlan volt, már a félidőben 24 egységnél járt, tette mindezt kihagyott dobás nélkül. Bár a Drenovac-Moody duó mindent megtett a támadó térfélen, a pocsék csapatvédekezés miatt minden felzárkózási kísérlet kudarcba fulladt, így 55-40-el vonulhattak az öltözőbe a felek.

A második félidőt is a DEAC kezdte jobban, Moore triplájával és Drenovac közelijével sikerült tíz pontra zárkózni. Ezt követően azonban visszatért a játék a régi kerékvágásba, Vojvoda egy perc alatt vágott be két hármast, majd Curry is betalált kintről, így hiába szorgoskodott a palánkok alatt Hines, a magabiztos hazai vezetés állandósult (70-51). A hajdúságiak becsülettel küzdöttek, sőt a harmadik negyedet egy ponttal meg is nyerték, de a 14 pontos hátrány a játék képe alapján túl soknak tűnt a záró felvonásra.

Az utolsó tíz perc kezdete sem a parádés védekezésekről marad emlékezetes, Forray Gábor unta meg hamarabb a látottakat, s Drenovac szépségdíjas zsákolása után időt kért (84-72). A szerb újabb kosarával ismét tízre zárkózott a DEAC, sőt, Vojvoda extra hármasára Tóth válaszolt két közelivel, így a második félidőben először csökkent egyszámjegyűre a különbség (87-78). Potyogtak a kosarak, alig volt támadás, amit nem ponttal fejeztek be a felek, ami egyértelműen a vendéglátóknak kedvezett. Amikor már sikerült volna levédekezni az Alba kulcsjátékosait, az első mérkőzéshez hasonlóan ismét Csorvásitól jött a nem várt extra, parádés centerjátékának köszönhetően nem tudott közelebb kerülni a cívisvárosi alakulat. Hiába dobott 42 pontot és nyerte meg az utolsó negyedet is a DEAC, 114 pontot kapva esélyük sem volt túldobni a házigazdákat.

A párharc állása ezzel 2-0 a fehérváriak javára, így pénteken 18 órától már az életben maradásért játszhat a Debreceni Egyetem az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Alba Fehérvár – DEAC 114-105 (24-17, 31-23, 2-23, 37-42)

Alba: Curry 12/6, VOJVODA 22/9, Lukács, Davis 11/3, AHMAD 14/3 csere: HEARST 34/18, Gillon 10, CSORVÁSI 11, Markovics.

vezetőedző: Forray Gábor

DEAC: MOODY 22/6, Guyton 3/3, DRENOVAC 22/6, Hines 13, TÓTH 14 csere: Molnár M. 4, Moore 15/9, Polyák 7/3, Somogyi 5/3.

vezetőedző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Két meccsen több, mint kétszáz pontot kaptunk, így nincs nagyon miről beszélni. Péntekre javítanunk kell a védekezésünkön, ha ez sikerül, akkor jó esélyünk lehet szépíteni.

 

kosarlabda.deac.hu

A magyar film napját ünnepli az Magyar Művészeti Akadémia

Ennyi volt a Szuperliga?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek