Sport
2023-06-24

Battai Sugár Katinka: „jó állapotban és motivált vagyok”

Sűrű a DEAC Fencing világbajnokának versenyprogramja, egy hete még az Eb-n lépett pástra, a következő napokban az Európa Játékokon méretteti meg magát, majd a július a világbajnoksággal zárul.

Akik az elmúlt hetekben találkozni szerettek volna Battai Sugár Katinkával, azok szinte lehetetlen feladatra vállalkoztak, ugyanis világbajnokunk júniusban alig tartózkodott Debrecenben. – Nehéz, fárasztó heteken vagyok túl, valóban keveset voltam itthon, ugyanis elég sűrű volt az elmúlt időszak, edzőtábor, majd az Európa-bajnokságon léptem pástra. Szerencsére most pár napot Debrecenben tölthettem, ám vasárnap ismét útra kelek, a krakkói Európa Játékokon vár rám újabb kihívás – kezdte mondandóját a DEAC Fencing kiválósága.

A plovdivi Eb nem a vártak szerint alakult, Sugi a 64-es táblán zárta a kontinensviadalt. – A verseny előtti edzőtáborban jobb formát éreztem, ezért is vagyok kicsit csalódott. Nem biztos, hogy a feszített tempó, a fáradtság miatt teljesítettem visszafogottabban, úgy vélem, inkább fejben nem voltam teljesen rendben Plovdivban. Mindig vannak nehezebb időszakok, főleg a hosszú szezon végéhez közeledve, de a debreceni közeg, a DEAC, az edzőm, a családom feltöltenek, ezért is örülök, hogy az Európa Játékok előtt néhány napot itthon tölthettem. Túltettem magam az Eb kudarcon, jó állapotban és motivált vagyok, bennem van, hogy még jobban akarok vívni. Szeretem ezt a sportágat, szeretek versenyezni – fogalmazott világbajnokunk.

A debreceni kardtündérnek nem csak a páston kell helyt állnia, hanem a campus falain belül is. – Vizsgaidőszak van, bár nem könnyű a vívást és a tanulást összeegyeztetni, de próbálok mindkét helyen megfelelni. Ebben az időszakban kevesebb időm jut a tanulásra, de az egyetemtől minden segítséget megkapok, segítőkészek tanáraim.

Dávid László tanítványára újabb kihívás vár, következő héten a krakkói Tauron Arénában lép pástra az Európa Játékokon. – Az év az olimpiai kvalifikációról szól, idén a csapat a fontos, szeretnénk ott lenni az ötkarikás játékokon. Jó a csapatunk, mindenki bizonyítani akar, nagyon motiváltak vagyunk. Jó esélyünk van arra, hogy kijussunk Párizsba, de ezért sokat kell tennünk. Sajnos Márton Anna térde nincs rendben, így rá nem számíthatunk Krakkóban, de nélküle is próbálunk minél jobban teljesíteni – folytatta gondolatmenetét Sugi.

Júliusban sem lesz lehetőség arra, hogy bárki is együtt kávézhasson mondjuk a Párizs Gardenben bajnokunkkal, ugyanis ez a hónap a világbajnokság jegyében fog telni. Az augusztus viszont már a pihenésről szól, Sugi egy időre leteszi a kardot. – Harmadikán ismét edzőtáborba vonulok, készülök a milánói vb-re. Nagyon erős lesz a mezőny, úgy tudom, az elitből mindenki pástra fog lépni. Bízom abban, hogy jobb eredményt érek majd el, mint Plovdivban. A világbajnoksággal lezárul a versenyszezon, augusztusban kipihenhetem a fáradalmakat, ebben a hónapban nem szeretnék a vívásra gondolni. Tervben van, hogy családommal és barátommal elutazunk nyaralni, bár még nincs konkrét úti cél, de az biztos, hogy tengerparton szeretnék feltöltődni – zárta mondandóját Battai Sugár Katinka.

KZT

Fotó: hunfencing.hu

debsport.com

HAZAI MECCSEL KEZD A LOKI A BAJNOKSÁGBAN

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek