Sport
2023-06-23

Gólerős jobbszélsőt szerződtetett a DEAC férfi kézilabdacsapata

A 19 esztendős Karnok Donát abban reménykedik, hogy a Debreceni Egyetem alakulatában lesz lehetősége a fejlődésre.

A DEAC férfi kézilabdacsapatánál a jobbszélső poszton szintén lesz némi vérfrissítés, hiszen Mándi Norbert vezetőedző az új szezonban már Karnok Donátra is számíthat. A 20. születésnapját jövő kedden ünneplő játékos eddig Gyöngyösön bontogatta a szárnyait, az előző idényben az U20-as bajnokságban huszonhat mérkőzésen százhét gólig jutott.

– A tervek szerint a Debreceni Egyetem hallgatója leszek ősztől, így én vettem fel a kapcsolatot Mándi Norberttel, akivel végül sikerült megegyeznünk. Egy ideje már figyelem a DEAC-ot, szimpatikus számomra az a munka, ami a klubnál zajlik. Gyöngyösön kezdtem el kézilabdázni, végigjártam a ranglétrát, a felnőttcsapatnál többször edzhettem, sőt, bemutatkozhattam a Ligakupában, vagyis hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam. Amikor helyzetbe kerülök, általában a biztos megoldásokat szoktam választani, nem szeretem túlcifrázni a dolgokat. Hamarosan elkezdjük az alapozást, amit nagyon várok, egyébként már egyéni edzésekkel hangolok erre az időszakra, ugyanis nem akarom nulláról kezdeni a munkát. Nem hiszem, hogy a beilleszkedés nehézséget okozna, mivel úgy tudom, egy befogadó közösség tagja leszek. Bízom benne, hogy hamar felveszem a fonalat, emellett minél jobb teljesítménnyel szeretném segíteni az együttest, továbbá reményeim szerint sokat fejlődöm itt – nyilatkozta új szerzeményünk.

Donát a sport mellett a tanulásra is igyekszik majd kellő időt és energiát fordítani.

– Bármikor jöhet egy sajnálatos sérülés, amely miatt véget érhet az ember karrierje, ezért tartom fontosnak a diploma megszerzését. A sportszervezés szakra adtam be a jelentkezésem, a tavalyi ponthatárokat figyelembe véve jó az esélyem a bejutásra – zárta mondandóját Karnok Donát.

A Debreceni Egyetem kutatójának sikere a Hackathonon

Orvosokat avattak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek