Sport
2022-05-01

Már csak egy siker kell a címvédéshez

A Budaörs csarnokában folytatódott a női futsal NB I döntője vasárnap délután. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a DEAC 3-1-es győzelemmel indította a múlt héten. A csapatunkba ma visszatért Fülöp Diána, akinek lejárt az eltiltása.

Az első félidőben főleg a küzdelem dominált, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A játékunkba több hiba csúszott, ezért sem tudtunk sokáig nagy helyzetet kialakítani. Torma Lillát először Fábián Rebeka dolgoztatta meg, nem sokkal később pedig Tell Zsófia löketét hárította a kapusunk. Nálunk Nagy Anikó és Krascsenics Csilla igyekezett zavarba hozni Csizmók Adrient, ám az eredmény nem változott. A szünet előtt Nagy próbálkozása az oldalhálóban kötött ki.

A pihenő után megszületett a találkozó első (és később kiderült, hogy utolsó) gólja. Egy berúgást követően Üveges sarokkal tette a játékszert Krascsenics elé, aki a hatos közeléből lőtt a kapu közepébe. Nem sokkal később Üveges átlövését fogta a hazai kapuvédő. A vezetés megszerzését követően sem csak a bekkelésre összpontosítottunk, a megszerzett labdákból kontrákat próbáltunk vezetni. A házigazda sem adta fel a küzdelmet, Tell a jobb alsót célozta meg, de Torma résen volt. Néhány perc múlva Üveges duplázhatta volna meg a fórunkat, ám a léc “hárított”. A végéhez közeledve nagyobb nyomást helyezett ránk az ellenfelünk, főleg Koch Fruzsina megmozdulásait lehetett kiemelni. Egy veszélyes centerezésről Kiss Gabriella lemaradt, ezt a helyzetet is megúsztuk. A lefújásig még Nagy Anikó lépett ki, de fölé bombázott.

– Az első félidőben nem játszottunk jól, lassúnak éreztem a csapatot fizikálisan és fejben is. A második játékrészre feljavultunk, de a gól után több nagy lehetőséget is elhibáztunk, ennek köszönhetően izgalmas volt a meccs vége, az energiánkat főként a védekezésre kellett fektetni az utolsó percekben – nyilatkozta Quirikó Vivien.

Ezzel a diadallal már csak egy lépés választ el minket attól, hogy idén is megnyerjük a bajnokságot. A jövő héten újra a Budaörssel csapunk össze, ám ezúttal a Magyar Kupa elődöntőjében.

Bajnoki döntő 2. mérkőzés
Budaörs-Endo Plus Service-DEAC 0-1 (0-0)
gólszerző: Krascsenics (23.)
A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Tóth N., Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a DEAC-nak.

A játszma

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek