Sport
2023-06-22

Berettyóújfaluból érkezett az új vezetőedzőnk

Tihanyi Csaba karrierje fontos mérföldkőhöz ért, mivel először a Debreceni Egyetem alakulatánál teheti le a névjegyét vezetőedzőként.

Szerdán beszámoltunk arról, hogy új időszámítás kezdődik a DEAC férfi futsalcsapatánál, hiszen Elek Gergő vezetőedző nyolc év után elbúcsúzott. A Nyírbátorhoz igazoló trénertől Tihanyi Csaba veszi át a stafétát. A 41 esztendős szakember 2009-ben került Berettyóújfaluba, ahol előbb kapuvédőként, aztán kapus- és másodedzőként bizonyíthatott. A 38-szoros magyar válogatott Tihanyi az MVFC-vel kétszer lett bajnok, emellett kétszer kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

– Először irányíthatok felnőttcsapatot vezetőedzőként, nagyon megtisztelő, hogy Magyarország egyik legstabilabb klubjánál számítanak rám – kezdte a beszélgetést új mesterünk. – Nehéz örökséget veszek át, de abban bízom, hogy tudok újat mutatni a fiúknak, és az előző évekhez hasonlóan maradandót alkotunk. A felkészülést július 10-én kezdjük meg, öt hetünk lesz arra, hogy összecsiszolódjunk. A tervek szerint három-négy edzőmeccs szerepelhet a programban, de konkrétumokat még nem tudok mondani ezzel kapcsolatban. Várom már a közös munkát a fiúkkal, reményeim szerint a következő idényben sok szép győzelemmel örvendeztetjük meg a szurkolóinkat. Úgy gondolom, a felsőházba jutás elvárható tőlünk, így ez a cél lebeg a szemünk előtt. Emellett szeretnék építkezni, igyekszem minél több fiatal, debreceni kötődésű tehetségnek játéklehetőséget adni. Egyébként a futsallal Szegeden ismerkedtem meg a főiskolás éveim alatt, aztán egy kihagyást követően 2009-ben megkeresett a Berettyóújfalu. Újfaluban Turzó Józseftől és Sergio Mullor Cabreratól, a nemzeti együttes játékosaként pedig Kozma Mihálytól, illetve Sito Rivierától tanulhattam, a tudást pedig Debrecenben szeretném kamatoztatni – fogalmazott Tihanyi Csaba.

55. Hortobágyi Lovasnapok

Megszűnik az árstop augusztustól

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek